Ναγκόρνο Καραμπάχ: Το Νάτο καλεί σε κατάπαυση πυρός – Ο Τσαβούσογλου κατηγορεί την Αρμενία

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ναγκόρνο Καραμπάχ: Το Νάτο καλεί σε κατάπαυση πυρός – Ο Τσαβούσογλου κατηγορεί την Αρμενία / 11 View / 06/10/2020

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, κάλεσε σε κατάπαυση πυρός στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, την ώρα που η λίστα των θυμάτων αυξάνεται από τις συγκρούσεις στο νότιο Καύκασο. Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάν Αλίεβ δήλωσε ότι η Τουρκία πρέπει να έχει ρόλο στη διαδικασία ειρήνευσης στην περιοχή.

Από την πλευρά της, η Τουρκία ζήτησε από το ΝΑΤΟ να παρέμβει για την αποχώρηση των αρμενικών δυνάμεων από την περιοχή, η οποία βάσει νόμου ανήκει στο Αζερμπαϊτζάν, ωστόσο κατοικείται και κυβερνάτε από Αρμένιους.

Με την ένατη ημέρα των συγκρούσεων να εξελίσσεται, τόσο η Αρμενία όσο και το Αζερμπαϊτζάν εξαπέλυσαν δριμύ κατηγορώ για επιθέσεις σε κατοικημένες περιοχές.

Μετά από τη συνάντηση του με τον τούρκο ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο Στόλτενμπεργκ τόνισε ότι δεν μπορεί να υπάρχει στρατιωτική λύση στην περιοχή.

Με τη σειρά του , ο Τσαβούσογλου δήλωσε: «Το Αζερμπαϊτζάν δίνει μάχη μέσα σε δικό του έδαφος, προσπαθεί να πάρει πίσω τη γη του από τρομοκράτες και κατακτητές. Νομικώς και ηθικώς, όλοι πρέπει να υποστηρίξουμε το Αζερμπαϊτζάν».

Υπενθυμίζεται ότι οι εχθροπραξίες άρχισαν στις 27 Σεπτεμβρίου και κλιμακώθηκαν πολύ γρήγορα, θυμίζοντας το 1990, όταν τουλάχιστον 30.000 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους.

Kathimerini.gr