Νίκη Μπάιντεν στην Ουάσιγκτον εν όψει 3 αναμετρήσεων στους Δημοκρατικούς

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Νίκη Μπάιντεν στην Ουάσιγκτον εν όψει 3 αναμετρήσεων στους Δημοκρατικούς / 14 View / 17/03/2020

Ακόμη μία νίκη έναντι του Μπέρνι Σάντερς είχε ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, στις προκριματικές εκλογές του Δημοκρατικού Κόμματος για το χρίσμα των προεδρικών εκλογών στην Πολιτεία της Ουάσιγκτον. Προκριματικές πραγματοποιούνται σήμερα και στις πολιτείες Φλόριντα, Ιλινόι και Αριζόνα, ενώ λόγω της πανδημίας αναβλήθηκαν οι εσωκομματικές εκλογές στο Οχάιο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από τις δημοσκοπήσεις, ο Τζο Μπάιντεν προηγείται και στις τρεις πολιτείες έναντι του Μπέρνι Σάντερς και το στοίχημα των Δημοκρατικών είναι οι εκλογές να γίνουν με μεγάλη ασφάλεια, για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού μεταξύ των ψηφοφόρων. Στην Ουάσιγκτον, σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, ενώ ακόμα συνεχίζεται η καταμέτρηση, ο πρώην αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα λαμβάνει 37,9%, ποσοστό κατά 1,5 μονάδα υψηλότερο από τον γερουσιαστή Σάντερς.

Αν και ο κυβερνήτης του Οχάιο ανακοίνωσε ότι για λόγους δημόσιας υγείας αναβάλλει τις προκριματικές εκλογές για τις 2 Ιουνίου, οι αξιωματούχοι των άλλων τριών πολιτειών διαβεβαιώνουν ότι η διαδικασία θα γίνει με τη μέγιστη ασφάλεια για τους πολίτες.

Στην πολιτεία της Φλόριντα, που είναι αυτή που δίνει τους περισσότερους εκλέκτορες (219) έχουν ήδη ψηφίσει πάνω από ένα εκατομμύριο στις προκριματικές των Δημοκρατικών είτε πηγαίνοντας στα εκλογικά τμήματα είτε διαδικτυακά, ενώ άλλοι 800.000 ψήφισαν στο Ιλινόι.

Όσο προχωρά η εσωκομματική διαδικασία, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητας το χρίσμα να κερδίσει ο Τζο Μπάιντεν που κερδίζει τις πολιτείες τη μία μετά την άλλη, γεγονός που σημαίνει ότι αυτός θα είναι ο αντίπαλος του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου. Ωστόσο, λόγω της πανδημίας, υπάρχουν ευνόητες αναβολές και μεταθέσεις ημερομηνιών για πολλές εκλογικές αναμετρήσεις, ενώ ακυρώνονται και οι προεκλογικές συγκεντρώσεις και των δύο κομμάτων.