Νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας ανακοίνωσε ο Μπάιντεν

by/ 0 Comments / 1 View / 16/04/2021

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας, ως απάντηση σε αυτό που θεωρούν ανάμιξη στις αμερικανικές εκλογές του 2020 και κακόβουλη δραστηριότητα στο διαδίκτυο. Μεταξύ των κυρώσεων είναι και η απέλαση δέκα διπλωματών.

Επίσης, η αμερικανική διοίκηση ανακοίνωσε κυρώσεις κατά 32 προσώπων και έξι ρωσικών εταιρειών που υποστηρίζουν τις δραστηριότητες της Μόσχας στο διαδίκτυο.

«Σήμερα, οι Ηνωμένες Πολιτείες έλαβαν εκτεταμένη δράση κατά της ρωσικής κυβέρνησης ως απάντηση στις επιβλαβείς πράξεις της. Θα συνεχίσουμε να καλούμε τη Ρωσία να λογοδοτήσει για τις εχθρικές της ενέργειες», σχολίασε μέσω Twitter ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν.

Νωρίτερα, το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι θα απαντήσει με τον ίδιο τρόπο σε οποιεσδήποτε νέες “παράνομες” κυρώσεις επιβληθούν στη Ρωσία από τις ΗΠΑ, ενώ προειδοποίησε ότι οποιαδήποτε νέα μέτρα θα μειώσουν τις πιθανότητες να πραγματοποιηθεί σύνοδος κορυφής μεταξύ του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του Αμερικανού ομολόγου του Τζο Μπάιντεν.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι η Μόσχα θα περιμένει να δει τι θα συμβεί στο μέτωπο των κυρώσεων προτού σχολιάσει το θέμα λεπτομερώς. Όμως πρόσθεσε ότι η στάση του Κρεμλίνου και η απάντησή του στις κυρώσεις παραμένει ίδια.

«Καταδικάζουμε οποιαδήποτε πρόθεση να επιβληθούν κυρώσεις, τις θεωρούμε παράνομες και σε κάθε περίπτωση η αρχή της ανταποδοτικότητας ισχύει στον τομέα αυτό», τόνισε ο Πεσκόφ. «Ανταποδοτικότητα ώστε τα συμφέροντά μας να διασφαλίζονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», εξήγησε ο ίδιος.

efsyn.gr