Μοιράζει απειλές ο Ακάρ – Μετά τον Χάφταρ, σειρά είχε η Ελλάδα

by/ 0 Comments / 4 View / 28/12/2020

Από τη Λιβύη εξαπέλυσε τη νέα του επίθεση κατά της Αθήνας ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, κάνοντας λόγο για προβοκατόρικες ενέργειες, με αφορμή το εξοπλιστικό «ράλι» της χώρας μας.

«Αγοράστε όσα αεροσκάφη θέλετε, όσα υποβρύχια, όσα πλοία θέλετε. Δεν σας αρκούν. Δεν αρκούν. Ό,τι είναι να συμβεί στον αγαπητό ελληνικό λαό, θα συμβεί», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Χουλουσί Ακάρ, σχολιάζοντας τις δαπάνες της Ελλάδας για τον εκσυγχρονισμό των τριών σωμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Αναφέρθηκε μάλιστα και στις δυσκολίες της ελληνικής οικονομίας: «Οι Έλληνες γείτονές μας ακολουθούν μία λάθος πολιτική που θα προσθέσει ακόμη περισσότερο βάρος στην ήδη άσχημη οικονομία τους, θα είναι εις βάρος της ευημερίας και θα επιδεινώσει τη ζωή του λαού τους. Είναι γνωστή η κατάσταση της οικονομίας της Ελλάδας. Έχουν προβλήματα. Όμως παρά τα προβλήματα και με κόστος τη μείωση του φαγητού, της ένδυσης, του μισθού του κάθε Έλληνα πολίτη, ξεκίνησαν μια εκστρατεία εξοπλισμού, μια ξέφρενη μόδα εξοπλισμού».

Στις δηλώσεις του κατά την επίσκεψή του στη Λιβύη, από όπου εξαπέλυσε απειλές κατά του στρατάρχη Χάφταρ, κατηγόρησε εκ νέου την Αθήνα, υποστηρίζοντας ότι, «οι Έλληνες γείτονες μας κάνουν προβοκατόρικες ενέργειες, κάνουν προκλητικά βήματα και αυξάνουν την ένταση στην περιοχή. Και καλύπτουν όσα κάνουν οι ίδιοι και αποκρύπτουν τις προσπάθειες μας για διάλογο, για ειρηνικές μεθόδους οι οποίες συμβαδίζουν με το διεθνές δίκαιο. Το έχουν κάνει συνήθεια. Οι προσπάθειες της Τουρκίας είναι πραγματικά αξιοθαύμαστες απέναντι στις προκλήσεις της Ελλάδας».

Efsyn.gr