Καταψηφίστηκε ο προϋπολογισμός στην Κύπρο-Πρώτη φορά στην Ιστορία

by/ 0 Comments / 4 View / 18/12/2020

Σε αχαρτογράφητα νερά πλέει η Κύπρος, καθώς, για πρώτη φορά στην εξηντάχρονη πορεία της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο προϋπολογισμός της κυβέρνησης για το νέο έτος απορρίφθηκε από την Βουλή.

 

Με 24 ψήφους υπέρ και 29 κατά, ο προϋπολογισμός του 2021 δεν έλαβε την απαραίτητη συναίνεση και πλέον η κυβέρνηση καλείται να διαχειριστεί μια εξαιρετικά ιδιαίτερη κατάσταση.

 

Υπέρ του προϋπολογισμού, ψήφισαν οι βουλευτές του ΔΗΣΥ (18), του Κινήματος Αλληλεγγύη (2), της Συνεργασίας Δημοκρατικών Δυνάμεων (2) και του ΕΛΑΜ I (2).

Κατά ψήφισαν οι βουλευτές του ΑΚΕΛ (16), του ΔΗΚΟ (6), της ΕΔΕΚ (3), της Συμμαχίας Πολιτών (1), των Οικολόγων (2) και η ανεξάρτητη βουλευτής ‘Αννα Θεολόγου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η Βουλή τώρα θα κληθεί να ψηφίσει τα πρώτα δωδεκατημόρια Ιανουαρίου. Συγκεκριμένα, στο πρόγραμμα εντάχθηκε ως τελευταίο θέμα στην ημερήσια ατζέντα για απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων που εξουσιοδοτεί τη διενέργεια δαπάνης από τον λογαριασμό του Πάγιου Ταμείου για την χρήση του μηνός Ιανουαρίου 2021. Όπως όλα δείχνουν, θα ακολουθηθεί η λογική των δωδεκατημορίων, δηλαδή οι δαπάνες ανά μήνα.

Η κυβέρνηση, σύμφωνα, με τα κυπριακά μέσα ενημέρωσης, θα ξεκινήσει νέο γύρο επαφών με τα κόμματα ώστε να καταθέσει εντός Ιανουαρίου νέο προϋπολογισμό στη Βουλή.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας εξέφρασε τη θλίψη του, ενώ εκτόξευσε βολές προς το Δημοκρατικό Κόμμα που δεν στήριξε τον προϋπολογισμό.

Efsyn.gr