Ιταλία – Λέγκα: Πρόστιμο 56 ευρώ στην… φιλανθρωπία στο Σασουόλο

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ιταλία – Λέγκα: Πρόστιμο 56 ευρώ στην… φιλανθρωπία στο Σασουόλο / 8 View / 04/05/2020

Ο δήμος του Σασουόλο κοντά στη Μόντενα, που ελέγχεται από τη φασιστοειδή Λέγκα, αποφάσισε να επιβάλλει πρόστιμο 56 ευρώ σε οποίον δίνει χρήματα σε ζητιάνους.

To δημοτικό συμβούλιο του Σασουόλο, μιας πόλης 40 χιλιάδων κατοίκων κοντά στη Μόντενα, με απόφασή του έδωσε στη δημοτική αστυνομία την αρμοδιότητα να βάζει πρόστιμο 56 ευρώ σε όποιον δίνει χρήματα σε επαίτες.

Περιττό να σημειώσει κανείς ότι ο δήμος του Σασουόλο ελέγχεται από τη Λέγκα σε συνεργασία με τους επίσης φασιστοειδείς Αδελφούς της Ιταλίας και τη Φόρτσα Ιτάλια του Μπερλουσκόνι. Η ψηφοφορία στο δημοτικό συμβούλιο διεξήχθη κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης στην εποχή του κορωνοϊού, ενώ ο διοικητής της δημοτικής αστυνομίας υπογράμμισε ότι απλά ο δήμος θα εφαρμόσει τμήμα του διατάγματος του πρώην υπουργού εσωτερικών του Δημοκρατικού Κόμματος Μινίτι .

Ο δήμαρχος της Λέγκας Μενάνι είχε ξεκινήσει με την έκδοση εντολών απομάκρυνσης από την πόλη στους επαίτες, σε όσους παρκάρουν παράνομα, σε όσους συλλαμβάνονται μεθυσμένοι και σε όσους στήνουν καταυλισμούς, δηλαδή του τσιγγάνους, ενώ απαγόρευσε την κατανάλωση αλκοολούχων ποτών σε όλους τους δημόσιους χώρους.

Αυτή την φορά όμως φαίνεται ότι ξεπέρασε κάθε όριο επιβάλλοντας πρόστιμα όχι στους ζητιάνους, αλλά και σε αυτούς που δείχνουν ένα αίσθημα φιλευσπλαχνίας.

«Βάζουν πρόστιμο στη φιλανθρωπία», κατήγγειλε το Δημοκρατικό Κόμμα στο δημοτικό συμβούλιο του Σασουόλο, εκτιμώντας ότι η δεξιά και ακροδεξιά πλειοψηφία «νομίζει ότι με αυτόν τον τρόπο θα καταπολεμήσει την υποβάθμιση».

Ο δημοτικός σύμβουλος του Δημοκρατικού Κόμματος Λενζότι «αυτομηνύθηκε» σε ένδειξη διαμαρτυρίας υποστηρίζοντας ότι «δεν μπορούμε να γυρίσουμε από την άλλη πλευρά όταν βλέπουμε την φτώχεια και τον αποκλεισμό».

«Η συμπόνια δεν είναι έγκλημα», τόνισε εξοργισμένος ο διευθυντής της Κάριτας της γειτονικής Μπολόνια Προσπερίνι, εκτιμώντας ότι με την πανδημία οι πολίτες έδειξαν μεγάλη αλληλεγγύη στους ασθενέστερες και ότι «η φτώχεια είναι ένα οργανικό πρόβλημα και σαν τέτοιο απαιτεί σύνθετες λύσεις και όχι απλοποιήσεις».

avgi.gr