Ισραήλ σε Αφρικανούς μετανάστες: Φύγετε ή μπείτε φυλακή

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ισραήλ σε Αφρικανούς μετανάστες: Φύγετε ή μπείτε φυλακή / 26 View / 03/01/2018

Tο ισραηλινό κράτος έδωσε περιθώριο 90 ημερών στους Αφρικανούς μετανάστες για να εγκαταλείψουν τη χώρα, αλλιώς θα φυλακιστούν.

Ήρθαν στο Ισραήλ για μια καλύτερη ζωή, όμως η ισραηλινή κυβέρνηση τους διώχνει.

Οι Αφρικανοί μετανάστες που ζουν στο Ισραήλ ειδοποιήθηκαν πως έχουν περιθώριο ενενήντα ημερών για να φύγουν από τη χώρα, αλλιώς θα φυλακιστούν.

Το μέτρο αφορά όσους εισήλθαν εκτός συνοριακών περασμάτων, για τους οποίους το επίσημο κράτος χρησιμοποιεί τον όρο «εισβολείς». Ως κίνητρο, το ισραηλινό κράτους τους δίνει 3,5 χιλιάδες δολάρια είτε για να πάνε σε άλλη χώρα είτε για να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Από το μέτρο εξαιρούνται παιδιά, ηλικιωμένοι και θύματα διακίνησης ανθρώπων.

Οι περισσότεροι μετανάστες προέρχονται από την Ερυθραία και το Σουδάν και υποστηρίζουν πως ζήτησαν άσυλο στο Ισραήλ για να γλιτώσουν από τις συρράξεις και τις διώξεις στις χώρες τους.

Παρ’ όλα αυτά, πριν λίγους μήνες, ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου δήλωσε πως όσοι βρίσκονται στο Ισραήλ είναι μόνο οικονομικοί μετανάστες, ενώ υποσχέθηκε να επιστρέψει το νότιο Τελ Αβίβ στους Ισραηλινούς.

Την έντονη αντίθεσή της στο μέτρο ήδη από την πρότασή του τον Νοέμβριο είχε διατυπώσει η Ύπατη Αρμοστία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

πηγή: euronews