Ισπανία / Οι συλλογικές συμβάσεις επιστρέφουν

by/ 0 Comments / 2 View / 07/02/2022

Ηκυβέρνηση μειοψηφίας των Σοσιαλιστών και της Αριστεράς στην Ισπανία κατάφερε να περάσει από τη Βουλή μια δύσκολη μεταρρύθμιση των εργασιακών, προχωρώντας στην επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων και την καταπολέμηση της προσωρινής και πρόσκαιρης εργασίας και των συμβάσεων έργου και υπηρεσιών, με την υπουργό Εργασίας, αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και ηγέτη του Unidas Podemos Γιολάντα Ντίαθ να δίνει σκληρή μάχη στη Βουλή κατά της Δεξιάς και ορισμένων εθνικιστικών κομμάτων, που ζητούσαν να υπερισχύει η περιφερειακή της εθνικής σύμβασης εργασίας ή είχαν αντιρρήσεις για τον υπολογισμό της αποζημίωσης των εργαζομένων.

Την ίδια στιγμή, τον Ιανουάριο καταγράφηκε ρεκόρ συμβάσεων αορίστου χρόνου, με άνοδο 92,2% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2021, και η μικρότερη μηνιαία αύξηση της ανεργίας από το 1998, που ακολουθεί πάντα το τέλος της εορταστικής περιόδου και των εποχιακών εργασιών, ενώ ο αριθμός των ανέργων μειώθηκε κατά 21,2% ή κατά 841.000 άτομα

«Οκτώ εκατομμύρια άτομα αξίζουν μια αξιοπρεπή εργασία. Μας ανάγκασαν να επιλέξουμε ανάμεσα στη μιζέρια και το τίποτα.  Έδεσαν τα χέρια των εργαζομένων της χώρας μας με την υποτίμηση των μισθών, την εξωτερική ανάθεση της εργασίας και την υπερεκμετάλλευση. Αφήνουμε πίσω μας αυτούς που μας επέβαλαν την εργασία – σκουπίδι» τόνισε η Ντίαθ, έχοντας πρώτα απ’ όλα στο πλευρό της τις δύο μεγαλύτερες συνδικαλιστικές συνομοσπονδίες, τις αριστερές Εργατικές Επιτροπής CC.OO. και τη φιλοσοσιαλιστική UGT, που έφτασε κάποιες στιγμές να ασκεί έντονη κριτική στον Πέδρο Σάντσεθ γιατί δεν στήριζε τη μεταρρύθμιση.

Ο νέος νόμος προβλέπει ότι οι συλλογικές συμβάσεις ισχύουν πέρα από τη λήξη τους εάν δεν υπάρχει ανανέωσή τους και ότι η εταιρική σύμβαση παύει να έχει προτεραιότητα σε μισθολογικά θέματα, ώστε να αποφευχθούν πρακτικές υποτίμησης των μισθών. Σε περίπτωση υπεργολαβίας, η εταιρική συμφωνία υπερισχύει μόνο εάν έχει καλύτερους μισθολογικούς όρους από την ισχύουσα κλαδική σύμβαση. Επίσης καθιερώνεται η υποχρεωτικότητα της τακτικής σύμβασης αορίστου χρόνου και καταργείται η σύμβαση έργου και υπηρεσιών. Με τον τρόπο αυτό καταργείται μια μορφή προσωρινής σύναψης συμβάσεων που, σύμφωνα με την κυβέρνηση, είναι αυτή που επιβάλλει τις μεγαλύτερες απάτες εις βάρος των εργαζομένων. Οι τρέχουσες συμβάσεις έργου και υπηρεσιών μπορούν να παραμείνουν σε ισχύ για έξι μήνες κατ’ ανώτατο όριο από την έναρξη ισχύος της εργασιακής μεταρρύθμισης.

Την ίδια στιγμή, οι προσωρινές συμβάσεις εργασίας περιορίζονται στις συνθήκες παραγωγής και στην αντικατάσταση ενός εργαζομένου και δεν μπορούν να διαρκέσουν περισσότερο από έξι μήνες, με δυνατότητα παράτασης έως άλλους έξι μήνες, ενώ ο προσωρινός εργαζόμενος θα θεωρείται μόνιμος εάν συγκεντρώσει 18 μήνες εργασίας σε δύο χρόνια ή 24 μήνες. Οι έκτακτοι εργαζόμενοι που απασχολούνται με δόλιους τρόπους θα μετατραπούν σε μόνιμους, καθώς και όσοι συγκεντρώνουν 18 μήνες εργασίας εντός 24 μηνών στην ίδια ή διαφορετική εργασία στην ίδια εταιρεία ή όμιλο εταιρειών. Οι παραβάσεις για αθέμιτη χρήση των προσωρινών συμβάσεων θα εφαρμόζονται για κάθε εργαζόμενο που πλήττεται, με τα πρόστιμα να ανέρχονται από 8.000 έως 10.000 ευρώ για κάθε εργαζόμενο.

avgi.gr