Η Evergrande ανακοινώνει συμφωνία για την καταβολή των τόκων δύο ομολόγων της

by/ 0 Comments / 0 View / 22/09/2021

Ο κινεζικός γίγαντας που βρίσκεται στα πρόθυρα κατάρρευσης και ανησυχεί τις χρηματαγορές παγκοσμίως, κατέληξε σε συμφωνία με ορισμένους ομολογιούχους προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να κηρύξει στάση πληρωμών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η διεύθυνση του ομίλου, τα χρέη του οποίου φθάνουν τα 260 δισεκατομμύρια ευρώ, μια από τις θυγατρικές του, η Hengda Real Estate, διαπραγματεύθηκε σχέδιο για την αποπληρωμή των τόκων μια ομολογίας που έχει διάρκεια μέχρι το 2025.

Η Evergrande θα αποπληρώσει 232 εκατ. γιούαν (30,5 εκατ. ευρώ) που όφειλε να καταβάλει μέχρι αύριο Πέμπτη για το ομόλογο αυτό, με επιτόκιο 5,8%, που είχε διατεθεί στην εσωτερική αγορά, ωστόσο το συνολικό χρέος του είναι τόσο μεγάλο που δεν πρόκειται να καταλαγιάσουν οι ανησυχίες.

Η μπάλα είναι, πλέον, στο γήπεδο της κινεζικής κυβέρνησης, η οποία δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη εάν θα προχωρήσει σε διάσωση του τεράστιου ιδιωτικού ομίλου ακινήτων.

Αύριο Πέμπτη είναι η προθεσμία και για άλλες αποπληρωμές και ο Evergrande δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει το πώς λογαριάζει να τιμήσει τις υποχρεώσεις του.

Η ανησυχία περί σεναρίου όπως εκείνο της Lehman Brothers, η πτώχευση της οποίας είχε προκαλέσει τη χρηματοοικονομική κρίση του 2008 στις ΗΠΑ, προκάλεσε βουτιά στα διεθνή χρηματιστήρια τις τελευταίες ημέρες.

efsyn.gr