Η Τουρκία εξαπέλυσε νέα επίθεση εναντίον του PKK στο βόρειο Ιράκ

by/ 0 Comments / 2 View / 12/02/2021

Σύμφωνα με κουρδική στρατιωτική πηγή, επλήγησαν από αέρος το βουνό Καρά και χωριά στην περιοχή Ντοχούκ της επαρχίας του ιρακινού Κουρδιστάν.

Κατά την ίδια πηγή, έγιναν σφοδρές μάχες ανάμεσα σε κούρδους μαχητές και τούρκους στρατιωτικούς, στις οποίες σκοτώθηκαν έξι αντάρτες.

Έξι χωριά στην περιοχή Ντινάρτε στην επαρχία Ντοχούκ βομβαρδίστηκαν από αέρος από χθες βράδυ ως σήμερα το πρωί, δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο ο Σααμπάν Χαλίλ, τοπικός αξιωματούχος.

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις εξαπολύουν συχνά επιθέσεις στο βόρειο Ιράκ, εναντίον του PKK καθώς και άλλων οργανώσεων που χαρακτηρίζουν τρομοκρατικές.

Το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν χαρακτηρίζεται τρομοκρατική οργάνωση τόσο από την Άγκυρα, όσο και από τις ΗΠΑ και την ΕΕ.

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε χθες ότι διεξήχθη προληπτικό πλήγμα εναντίον στοιχείων του PKK στο βόρειο Ιράκ στο πλαίσιο αυτής που αποκάλεσε δεύτερη φάση της επιχείρησης «Νύχια του Αετού», σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του υπουργείου, η επιχείρηση είχε στόχο να ματαιωθούν προσπάθειες του PKK να ανακτήσεις θέσεις από τις οποίες εξαπολύει τρομοκρατικές ενέργειες στην τουρκική επικράτεια.

ΑΠΕ-ΜΠΕ