Η Ε.Ε. κάλεσε τον Ρώσο πρέσβη για εξηγήσεις

by/ 0 Comments / 1 View / 04/05/2021

Για εξηγήσεις κάλεσε η ΕΕ τον Ρώσο μόνιμο αντιπρόσωπο, πρέσβη της Ρωσίας στις Βρυξέλλες Βλαντιμίρ Τσίζοφ.

 

Πιο συγκεκριμένα, η Γενική Γραμματέας της Κομισιόν, Ilze Juhansone και ο Γενικός Γραμματέας της Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης, Stefano Sannino, κάλεσαν από κοινού τον Πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Vladimir Chizhov, τη Δευτέρα για να καταδικάσουν την απόφαση των ρωσικών αρχών από την περασμένη Παρασκευή να απαγορεύσουν την είσοδο οκτώ υπηκόων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Ο πρέσβης Chizhov ενημερώθηκε για την έντονη απόρριψη και την αυστηρή καταδίκη της απόφασης από τα θεσμικά όργανα της ΕΕ και τα κράτη μέλη της ΕΕ , «η οποία είχε καθαρά πολιτικά κίνητρα και στερείται νομικής δικαιολογίας», αναφέρουν.

 

Οι Γενικοί Γραμματείς Ι. Juhansone και S. Sannino υπενθύμισαν επίσης την απέλαση Τσέχων διπλωματών από τη Ρωσία και την διοικητική απόφαση της Ρωσικής Ομοσπονδίας έναντι των λεγόμενων «εχθρικών κρατών», εκφράζοντας τη σοβαρή τους ανησυχία για τον σωρευτικό αντίκτυπο όλων αυτών των αποφάσεων στις σχέσεις μεταξύ των ΕΕ και της κυβέρνησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Σημείωσαν επίσης ότι η ΕΕ διατηρεί το δικαίωμα να λάβει κατάλληλα μέτρα ως απάντηση.

Efsyn.gr