ΗΠΑ – COVID-19: Ξεπέρασαν τους 100000 οι νεκροί

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΗΠΑ – COVID-19: Ξεπέρασαν τους 100000 οι νεκροί / 5 View / 29/05/2020

Ξεπέρασαν τους 100.000 οι θάνατοι στις Ηνωμένες Πολιτείες, που είναι πλέον με μεγάλη διαφορά η σοβαρότερα πληττόμενη χώρα στον κόσμο, όπως δείχνουν τα στοιχεία του Τζονς Χόπκινς.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι 1.690.000, αριθμός που ισοδυναμεί με το 30% παγκοσμίως.

Ο πρόεδρος Τραμπ δεν προχώρησε σε κανένα σχόλιο επιστρέφοντας από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι, όπου απογειώθηκε για πρώτη φορά μετά από εννέα χρόνια επανδρωμένη αμερικανική αποστολή.

Νωρίτερα ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο συναντήθηκε με τον πρόεδρο Τραμπ για να πιέσει να δοθεί επιπλέον ομοσπονδιακή βοήθεια προκειμένου να υποστηριχθεί η Νέα Υόρκη, που επλήγη όσο καμία άλλη Πολιτεία .

Ο Κουόμο επιχειρεί να κάνει βήματα για το άνοιγμα της οικονομίας στην Πολιτεία αλλά είναι απογοητευμένος με την ανυπαρξία ενός νομοσχεδίου τόνωσης της οικονομίας από το Κογκρέσο.

«Κανείς δεν εξέλεξε κανέναν για να εμπλέκεται σε κομματική πολιτική. Υπήρχε μια εποχή που ως έθνος είμασταν αρκετοί έξυπνοι ώστε να πούμε…θέλετε να παίξουμε πολιτικής γι΄αυτό είναι οι προεκλογικές εκστρατείες», δήλωσε ο Κουόμο.

Στα προάστια Νασάου και Σάφολκ όπου τουλάχιστον 4.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από τον ιό, η οικονομική δραστηριότητα θα ξεκινήσει πάλι πάντα σε στενή συνάρτηση με τις διαθεσιμότητες κλινών στα νοσκοκομεία και τη θνητότητα.

euronews.gr