Ζελένσκι / Κήρυξε τον Σταϊνμάιερ ανεπιθύμητο στην Ουκρανία

by/ 0 Comments / 1 View / 13/04/2022

ΟΓερμανός Πρόεδρος της Δημοκρατίας Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ που σκόπευε να μεταβεί στην Ουκρανία μαζί με τον Πολωνό πρόεδρο Αντρέι Ντούντα, ακύρωσε την επίσκεψη του ξαφνικά, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο η επίσκεψη του στο Κίεβο «δεν είναι επιθυμητή» από την Ουκρανία.

Σύμφωνα με τον Σταϊνμάιερ, οι πρόεδροι της Γερμανίας, της Πολωνίας, της Εσθονίας, της Λιθουανίας και της Λετονίας επρόκειτο την Τετάρτη να ταξιδέψουν στο Κίεβο, προκειμένου να συναντήσουν τον ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι. «Θα ήθελα να αξιοποιήσω την ευκαιρία προκειμένου να στείλω ένα ισχυρό μήνυμα αλληλεγγύης της Ευρώπης προς την Ουκρανία. Ήμουν έτοιμος για αυτό, αλλά προφανώς – και πρέπει να το λάβω υπ’ όψιν – αυτό δεν ήταν επιθυμητό από το Κίεβο», δήλωσε ο Γερμανός Πρόεδρος από την Πολωνία.

«Γνωρίζουμε όλες τις στενές σχέσεις του Σταϊνμάιερ με τη Ρωσία, οι οποίες διαμορφώθηκαν επίσης από το σύστημα Σταϊνμάιερ. Δεν είναι ευπρόσδεκτος στο Κίεβο. Θα δούμε αν αυτό θα αλλάξει», δήλωσε Ουκρανός διπλωμάτης στην Bild, η οποία αναφέρει ότι από την πλευρά του Κιέβου υπήρξε ξεκάθαρη δήλωση προς την γερμανική προεδρία, ότι αυτή τη στιγμή η ουκρανική πλευρά δεν είναι έτοιμη για μια τέτοια συνάντηση, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται κάτι τέτοιο στο μέλλον.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο Ουκρανός πρέσβης στο Βερολίνο, Αντρέι Μέλνικ, σημείωσε ότι θα ήταν προτιμότερη επίσκεψη του καγκελάριου Όλαφ Σολτς ή κάποιου μέλους της γερμανικής κυβέρνησης, από την οποία το Κίεβο ζητά επίμονα την προμήθεια και βαρέων όπλων.

avgi.gr