Επέκταση του lockdown σε Ιταλία και Ισπανία, αυξάνονται οι αριθμοί των μολύνσεων

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Επέκταση του lockdown σε Ιταλία και Ισπανία, αυξάνονται οι αριθμοί των μολύνσεων / 3 View / 07/11/2020

Ξεπέρασαν το 1,3 εκατ. τα κρούσματα του κορονοϊού στην Ισπανία, όπου η περιφέρεια της Μαδρίτης επιβάλει νέα περιοριστικά μέτρα, ενώ νέους περιορισμούς σχεδιάζουν και άλλες περιοχές. Δραματική είναι η κατάσταση και στην Ιταλία, με νέο ρεκόρ κρουσμάτων και τον πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε να δηλώνει: «Ο κορονοϊός είναι τρένο που πρέπει να σταματήσουμε».

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ιταλία διαγνώσtηκαν 37.809 θετικοί στον κορονοϊό, το υψηλότερο νούμερο από την αρχή αυτής της υγειονομικής κρίσης, και 446 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Πρέπει να σημειωθεί ότι πραγματοποιήθηκαν 234.245 διαγνωστικά τεστ και το 16,4% προέκυψαν θετικά.

Όσον αφορά τις περιοχές με τα περισσότερα ημερήσια κρούσματα, η Λομβαρδία αγγίζει τα 9.934, ενώ ακολουθούν το Πεδεμόντιο με 4.878, η Καμπανία με 4.508 περιστατικά, και το Βένετο με 3.297.

Τα στοιχεία για την επίπτωση του κορονοϊού στην Ιταλία από την αρχή της πανδημίας, είναι χαρακτηριστικά του πλήγματος που έχει δεχθεί. Συνολικά έχουν χάσει τη ζωή τους 40.638 άνθρωποι, ενώ έχουν εισαχθεί στις μονάδες εντατικής θεραπείας 2.515 ασθενείς και 24.005 νοσηλεύονται στους θαλάμους των νοσοκομείων. Επίσης, οι πολίτες που έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον απομόνωση έφτασαν τους 472.598.

Ήδη τέσσερις περιφέρεις στη χώρα αποφάσισαν να επιβάλουν lockdown ώστε να θέσουν υπό έλεγχο την πανδημία. Λομβαρδία, Πιεμόντε, Βάλε ντ’ Ακόστα και Καντάμπρια, ανακοίνωσαν αυξημένα περιοριστικά μέτρα για δύο εβδομάδες, κλείνοντας τις μη αναγκαίες επιχειρήσεις, επιβάλλοντας κλείσιμο μπαρ και εστιατορίων, εκπαίδευση εξ αποστάσεως για τους μαθητές άνω των 12 ετών, ενώ θα επιτρέπονται οι μετακινήσεις μόνο για να πάει κανείς στη δουλειά, για λόγους υγείας ή άλλους σοβαρούς λόγους.

Μέτρα θα επιβάλουν και η Σικελία και η Πούλια, ωστόσο θα υπάρχει μεγαλύτερη ελευθερία μετακινήσεων, αλλά τα εστιατόρια θα κλείνουν από τις 6 το απόγευμα.

Πάνω από 22.500 κρούσματα στην Ισπανία

Υψηλούς αριθμούς ημερήσιων κρουσμάτων συνεχίζει να καταγράφει και η Ισπανία, όπου σήμερα ανακοινώθηκαν 22.516 νέες μολύνσεις και 347 θάνατοι, ενώ από την αρχή της πανδημίας τα κρούσματα είναι 1.306.316 και οι απώλειες σε ανθρώπινες ζωές έφτασαν τις 38.833.

Αυξάνει τους περιορισμούς στην κυκλοφορία η περιφέρεια της Μαδρίτης, τους οποίους επεκτείνει σε έξη ακόμη περιοχές από τη Δευτέρα, ενώ ήδη εφαρμόζονται σε 35 περιοχές. Το μέτρο έχει πάρει παράταση για ακόμη δύο εβδομάδες, έως τις 22 Νοεμβρίου.

Αλλά τα πράγματα είναι δύσκολα σε όλη τη χώρα. Η Εστρεμαδούρα κηρύχθηκε και κατάσταση μέγιστου συναγερμού και έκλεισε μεγάλο αριθμό καταστημάτων για το επόμενο 15θήμερο.

Ρεκόρ κρουσμάτων κατέγραψαν και οι περιφέρειες Καστίλη και Λεόν, Χώρα των Βάσκων, Μούρθια και Καντάμπρια, που είχαν αντίστοιχα 2.198, 1.547, 1.002 και 308 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο.

Οι εξελίξεις υποχρεώνουν τις αυτόνομες περιφέρειες της Χώρας των Βάσκων και της Καταλονίας να λάβουν νέα μέτρα, μεταξύ των οποίων το κλείσιμο των μπαρ και των εστιατορίων, αλλά και η απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας.

Efsyn.gr