Εξόριστος Τούρκος δημοσιογράφος δέχθηκε επίθεση στο Βερολίνο

by/ 0 Comments / 1 View / 08/07/2021

Ο Τούρκος δημοσιογράφος Ερκ Ατζαρέρ, δηλωμένος αντίπαλος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που ζει εξόριστος στο Βερολίνο, τραυματίστηκε κοντά στο σπίτι του στο Βερολίνο, όταν δέχθηκε από άγνωστους άνδρες.

 

Ο 48χρονος Ερκ Ατζαρέρ δημοσιοποίησε την επίθεσή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αποδίδοντάς τον σε οπαδούς του κόμματος του Τούρκου προέδρου, του AKP, ενώ σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας στο Βερολίνο «δέχθηκε επίθεση από τρεις άνδρες μέσα στην αυλή της πολυκατοικίας» του.

Δύο άνδρες του επιτέθηκαν και τον χτύπησαν, ενώ ένας τρίτος φύλαγε τσίλιες.

Ο δημοσιογράφος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με τραύματα στο κεφάλι, ωστόσο όπως δήλωσε ο ίδιος μέσω Twitter, η κατάστασή του είναι καθησυχαστική και επέστρεψε στο σπίτι του.

Ο Ερκ Ατζαρέρ, εναντίον του οποίου εκκρεμούν εντάλματα σύλληψης στην Τουρκία, ζει από το 2017 στη Γερμανία. Όπως αναφέρει στο βίντεο που ανήρτησε στο Twitter, ένας από τους δράστες της επίθεσης φώναξε: «Δεν θα γράψεις!».

Από την πλευρά του, ο Τζαν Ντουντάρ, πρώην αρχισυντάκτης της εφημερίδας Cumhuriyet, που ζει αυτοεξόριστος εδώ και τέσσερα χρόνια στη Γερμανία και έχει καταδικαστεί ερήμην στην Τουρκία σε 25,7 χρόνια φυλάκιση, σε ανάρτησή του στο Twitter χαρακτήρισε το επεισόδιο «απ’ ευθείας μήνυμα» του προέδρου Ερντογάν. Στόχο να δείξει ότι η Άγκυρα «μπορεί να επιτεθεί, ακόμη και στο Βερολίνο, σε έναν δημοσιογράφο που επικρίνει το καθεστώς» αναφέρει.

Την αγανάκτησή της εξέφρασε και η δημοσιογράφος Μεσαλέ Τολού, που το 2017 πέρασε μερικούς μήνες κρατούμενη στην Τουρκία. «Τόσοι άνθρωποι αναζητούν προστασία στη Γερμανία και εξακολουθούν να δέχονται εδώ επιθετική βία. Αυτό πρέπει να σταματήσει», έγραψε στο Twitter.

Efsyn.gr