Δεκάδες νεκροί σε αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ στη Συρία

by/ 0 Comments / 9 View / 14/01/2021

Τουλάχιστον 23 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσε η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ τη νύχτα με στόχο αποθήκες όπλων και στρατιωτικές θέσεις στην ανατολική Συρία, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Το δεύτερο κύμα ισραηλινών επιδρομών στη Συρία φέτος (…) σκότωσε 23 ανθρώπους», ανέφερε η ΜΚΟ διευκρινίζοντας ότι στα θύματα συγκαταλέγονται επτά Σύροι στρατιώτες και «μαχητές παραστρατιωτικών οργανώσεων προσκείμενων στο Ιράν».

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας SANA μετέδωσε ότι οι βομβαρδισμοί έπληξαν περιοχές εντός και κοντά στις πόλεις Ντειρ Ελ Ζουρ, Μαγιαντέν και Μπουκαμάλ, κατά μήκος των συνόρων με το Ιράκ.

Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε στο Associated Press ότι οι επιδρομές έγιναν μετά από αξιοποίηση πληροφοριών από τις ΗΠΑ και ότι οι αποθήκες χρησίμευαν και ως αγωγός για εξαρτήματα που στηρίζουν το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Οι νέοι βομβαρδισμοί έρχονται εν μέσω κλιμάκωσης της έντασης στις σχέσης, μεταξύ Τεχεράνης και Ουάσιγκτον, και λίγες μέρες μετά την πρώτη επέτειος της δολοφονίας του Σουλεϊμανί, με εντολή Τραμπ.

Το Ισραήλ έχει εξαπολύσει εκατοντάδες επιδρομές εναντίον στρατιωτικών στόχων που συνδέονται με το Ιράν στη Συρία, αλλά σπάνια αναλαμβάνει την ευθύνη.

Efsyn.gr