Γερμανία: Υπεγράφη η προγραμματική συμφωνία της τρικομμματικής κυβέρνησης

by/ 0 Comments / 0 View / 07/12/2021

Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD), οι Πράσινοι και οι Φιλελεύθεροι (FDP) υπέγραψαν σήμερα το πρωί την προγραμματική συμφωνία μεταξύ τους στο κέντρο «Futurium» της Γερμανίας.

«Σήμερα ξεκινάμε» δήλωσε ο Όλαφ Σολτς, ο οποίος αναμένεται να εκλεγεί καγκελάριος από το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο αύριο, πριν τα μέλη του νέου συνασπισμού λάβουν την εντολή ανάληψης των καθηκόντων τους από τον πρόεδρο της χώρας, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ.

«Από αυτή την εβδομάδα, θέλουμε να εργαστούμε για την πρόοδο. Δεν έχουμε ψευδαισθήσεις, βρισκόμαστε ενώπιον μεγάλων προκλήσεων», δήλωσε ο αρχηγός του FDP Κρίστιαν Λίντνερ, ο οποίος θα αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών στην κυβέρνηση.

Ο συμπρόεδρος των «Πράσινων», νέος υπουργός Οικονομίας και Πολιτικής για το Κλίμα και Αντικαγκελάριος, Ρόμπερτ Χάμπεκ, τόνισε ότι «από σήμερα είμαστε μια κυβέρνηση για τους ανθρώπους στη Γερμανία, με στόχο την ευημερία και την κλιματική ουδετερότητα, αλλά πρώτα πρέπει να αντιμετωπίσουμε την πανδημία».

Χθες ο Σολτς έπαιξε πρώτο το πιο γερό χαρτί του, τον Καρλ Λάουτερμπαχ τον οποίο όρισε υπουργό Υγείας, καθώς, παρά τη σκληρή «γραμμή» του περί λοκντάουν και υποχρεωτικών εμβολίων, χαίρει μεγάλης και διακομματικής εκτίμησης

efsyn.gr