Γερμανία / Ξεκινούν αύριο οι διερευνητικές SPD, Πρασίνων και Φιλελευθέρων

by/ 0 Comments / 0 View / 07/10/2021

Ηπρώτη διερευνητική συνάντηση των τριών κομμάτων, Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), Πρασίνων και Φιλελευθέρων (FPD) έχει προγραμματιστεί για το πρωί της Πέμπτης στις 11:00 (τοπική ώρα) και θα διαρκέσει έως τις 17:00.

Ο Όλαφ Σολτς ανακοίνωσε σήμερα πως έχει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης μαζί με τους Πράσινους και τους Φιλελεύθερους. «Αύριο ξεκινάμε», δήλωσε πριν από λίγο ο υποψήφιος Καγκελάριος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Όλαφ Σολτς, για το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης συνασπισμού («φανάρι»).

«Οι ψηφοφόροι μας έδωσαν εντολή να οικοδομήσουμε κυβέρνηση από κοινού», τόνισε ο Σολτς σε δημοσιογράφους αφού οι πράσινοι και το φιλελεύθερο FDP συμφώνησαν να συναντηθούν με το κόμμα του την Πέμπτη για να ξεκινήσουν συζητήσεις για έναν πιθανό τριμερή συνασπισμό.

Ο Σoλτς εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι «τα τρία κόμματα τα οποία ενίσχυσαν τις δυνάμεις τους στις εκλογές τηρούν την εντολή διακυβέρνησης που έλαβαν» και χαρακτήρισε τις μέχρι τώρα διμερείς συνομιλίες με το FDP και τους Πράσινους ως «εποικοδομητικές». Το θέμα αύριο θα είναι ο εκσυγχρονισμός της χώρας και η πολιτική για το κλίμα, πρόσθεσε ο Όλαφ Σολτς.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών τόνισε τους κοινούς στόχους του SPD, των Πρασίνων και του FDP – όπως η ταχεία αναχαίτιση της κλιματικής αλλαγής, η επίτευξη μεγαλύτερου σεβασμού στην κοινωνία, καθώς και ο εκσυγχρονισμός.

Σημειώνεται ότι προς το παρόν τουλάχιστον δεν έχουν προγραμματιστεί συνομιλίες με το CDU/CSU που αποτελεί σαφής απόρριψη του κυβερνητικού συνασπισμού Τζαμάικα. Τόσο οι Πράσινοι όσο και το FDP απέρριψαν παράλληλες συνομιλίες με το CDU/CSU.

avgi.gr