Γερμανία: “Η Βουλή ενέκρινε τη συμμετοχή της χώρας στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία”

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Γερμανία: “Η Βουλή ενέκρινε τη συμμετοχή της χώρας στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία” / 35 View / 04/12/2015

Το γερμανικό κοινοβούλιο ενέκρινε την αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων για να συμμετάσχουν στις διεθνείς επιχειρήσεις εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.

Η πρόταση της κυβέρνησης συνεργασίας των CDU/CSU και SPD εγκρίθηκε με 445 ψήφους. Την καταψήφισαν 146 βουλευτές, ενώ απείχαν επτά.

Η αποστολή θα περιλαμβάνει αεροσκάφη τύπου Tornado – τα οποία θα πραγματοποιούν αναγνωρίσεις – μαζί με φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού και 1.200 στρατιώτες, οι οποίοι θα σταλούν στην περιοχή. Ωστόσο, οι γερμανικές δυνάμεις δεν θα εμπλακούν σε μάχες.

Η κίνηση έρχεται μετά από σχετικό αίτημα της Γαλλίας, μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι τον Νοέμβριο, οι οποίες κόστισαν τη ζωή σε 130 ανθρώπους.

Την Πέμπτη, βρετανικά μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν τα πρώτα τους πλήγματα κατά θέσεων του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, μετά τη σχετική έγκριση της βρετανικής Βουλής των Κοινοτήτων.