Γαλλία και Βρετανία ζητούν έκτακτη σύγκληση του Σ.Α. του ΟΗΕ για το Χαλέπι

by/ 0 Comments / 39 View / 03/05/2016

Την έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την κατάσταση στο Χαλέπι της βόρειας Συρίας, ζήτησαν την Τρίτη η Γαλλία και η Βρετανία.

«Το Χαλέπι είναι στη Συρία ότι ήταν το Σεράγεβο στη Βοσνία», δήλωσε ο πρεσβευτής της Γαλλίας στον ΟΗΕ Φρανσουά Ντελάτρ και διευκρίνισε ότι το Παρίσι ζήτησε σύγκληση του Συμβουλίου εντός της εβδομάδας.

Ο πρεσβευτής της Βρετανίας στον ΟΗΕ Μάθιου Ράικροφτ ζήτησε επίσης τη σύγκληση του Συμβουλίου επειγόντως, τονίζοντας ότι πρόκειται για θέμα ύψιστης προτεραιότητας.

Τουλάχιστον 19 νεκροί από τους βομβαρδισμούς των ανταρτών Χαλέπι

Τουλάχιστον 19 άνθρωποι, ανάμεσά τους τρία παιδιά, σκοτώθηκαν την Τρίτη ενώ ακόμη 80 τραυματίστηκαν όταν αντάρτες βομβάρδισαν περιοχές που τελούν υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων στο Χαλέπι, όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το Παρατηρητήριο, το οποίο διαθέτει μεγάλο δίκτυο ακτιβιστών και ιατρικών πηγών πληροφόρησης σε όλη τη Συρία, διευκρίνισε ότι ο απολογισμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί, καθώς ορισμένοι τραυματίες νοσηλεύονται σε πολύ σοβαρή κατάσταση.

Νωρίτερα, το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA μετέδωσε ότι οργανώσεις ανταρτών βομβάρδισαν νοσοκομείο στο Χαλέπι.