Αφγανιστάν / Εικόνες χάους στο αεροδρόμιο της Καμπούλ και στα σύνορα με Πακιστάν

by/ 0 Comments / 2 View / 26/08/2021

Πλήθος κόσμου βρίσκεται στις πύλες του διεθνούς αεροδρομίου της Καμπούλ παρά τις προειδοποιήσεις για απειλή τρομοκρατικής ενέργειας

Σκηνές χάους επικρατούν στο αεροδρόμιο της Καμπούλ με πλήθος πολιτών να έχει συγκεντρωθεί στις πύλες του σε μια προσπάθεια να βρουν τρόπο διαφυγής από το Αφγανιστάν και ενώ η 31η Αυγούστου παραμένει η καταληκτική ημερομηνία για την εκκένωση.

Οι πολίτες συγκεντρώνονται στο διεθνές αεροδρόμιο παρά τη σύσταση ΗΠΑ, Βρετανίας και Αυστραλίας να απομακρυνθούν αμέσως από την περιοχή λόγω της απειλής να διαπραχθεί τρομοκρατική ενέργεια από τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), όπως δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters διπλωμάτης ο οποίος βρίσκεται επιτόπου.

 

Εικόνες χάους και σε ένα από τα νόμιμα σημεία διέλευσης μεταξύ Αφγανιστάν και Πακιστάν, στο Σπιν Μπολντάκ-Τσαμάν, σύμφωνα με ρεπορτάζ του TRT από το σημείο.

Οι εκτιμήσεις είναι ότι πριν την κατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν περνούσαν 4.000 άνθρωποι την ημέρα, ο αριθμός έχει εκτοξευθεί στους 18.000.

Avgi.gr