Απομονώνουν πάνω από 18 εκατ. ανθρώπους στην Κίνα για τον νέο ιό

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Απομονώνουν πάνω από 18 εκατ. ανθρώπους στην Κίνα για τον νέο ιό / 10 View / 24/01/2020

Και τρίτη πόλη αποφάσισαν οι αρχές να θέσουν σε καραντίνα στην Κίνα, σε μια προσπάθεια να περιορίσουν την εξάπλωση του νέου κοροναϊού, που έχει προκαλέσει ήδη το θάνατο 17 ανθρώπων, ενώ έχουν ασθενήσει πάνω από 550 στην Κίνα και περίπου 100 σε άλλες ασιατικές χώρες και τις ΗΠΑ.

Η Βουχάν – εστία της μόλυνσης – η Χουανγκγκόνγκ και η Ετζού είναι οι τρεις πόλεις στις οποίες ζουν πάνω από 18 εκατομμύρια άνθρωποι και οι οποίες τίθενται σε απομόνωση. Η Βουχάν βρίσκεται ήδη σε καραντίνα και το ίδιο θα συμβεί με τις άλλες δύο πόλεις, μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.

Αστυνομία, ειδικές δυνάμεις και ομάδες πολιτοφυλάκων φρουρούν τους σιδηροδρομικούς σταθμούς στη Βουχάν, όπου μεταλλικές μπάρες απαγορεύουν την είσοδο.

Παραδοσιακά πολυσύχναστοι δρόμοι, εμπορικά κέντρα, εστιατόρια και άλλοι δημόσιοι χώροι στη μεγαλόπολη των 11 εκατομμυρίων κατοίκων έχουν ερημώσει. Εκτός από τα τρένα, απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει στα αεροδρόμια, σε σταθμούς φέρι μποτ, μετρό και λεωφορείων.

Αντίστοιχα μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή από τα ξημερώματα της Παρασκευής, στις κοντινές πόλεις της Χουανγκγκόνγκ και της Ετζού. Η εντολή για λουκέτο ισχύει και για θέατρα, ίντερνετ καφέ και άλλα κέντρα ψυχαγωγίας.

Στο Πεκίνο, οι αρχές ανακοίνωσαν ότι ακυρώνονται οι πολύ δημοφιλείς εκδηλώσεις για το νέο κινεζικό έτος, οι διακοπές για το οποίο ξεκινούν αύριο, Παρασκευή, και διαρκούν μία εβδομάδα. Οι κάτοικοι του Πεκίνου συνηθίζουν να συγκεντρώνονται με την ευκαιρία αυτή ανά εκατοντάδες χιλιάδες στα πάρκα, προκειμένου να παρακολουθήσουν τους παραδοσιακούς χορούς του λιονταριού και του δράκου.

Στο μεταξύ, από το Ντουμπάι μέχρι το Βιετνάμ, τα αεροδρόμια «σκανάρουν» τους επιβάτες που έρχονται από την Κίνα για την ταυτοποίηση των ασθενών και τον περιορισμό τους. Οι Φιλιππίνες μάλιστα, απαγόρευσαν σε τσάρτερ προερχόμενο από τη Βουχάν, με Κινέζους τουρίστες, να προσγειωθεί σε ένα δημοφιλές παραλιακό θέρετρο.