Απειλεί με άνοιγμα των συνόρων ο Ερντογάν – απάντηση της Κομισιόν

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Απειλεί με άνοιγμα των συνόρων ο Ερντογάν – απάντηση της Κομισιόν / 13 View / 06/09/2019

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, εργαλειοποιεί το προσφυγικό και απειλεί ανοικτά πως θα ανοίξει τις πύλες σε πρόσφυγες και μετανάστες που θέλουν να μετακινηθούν προς την Ευρώπη, εάν η Άγκυρα δεν λάβει αρκετή διεθνή υποστήριξη, στοχεύοντας επί της ουσίας στη δημιουργία «ζώνη ασφαλείας» στη βορειοανατολική Συρία.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχοντας στραμμένο το βλέμμα του στη Δύση, επανέλαβε τη σημασία της δημιουργίας ασφαλής ζώνης στη βορειοανατολική Συρία και εμφανίστηκε αποφασισμένος να προχωρήσει ακόμα και αν δεν υπάρξει συμφωνία με τις ΗΠΑ μέχρι το τέλος του μήνα.

Μιλώντας σε στελέχη του κόμματός του στην Άγκυρα, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι η Τουρκία σκοπεύει να εγκαταστήσει περίπου ένα εκατομμύριο σύρους πρόσφυγες στη «ζώνη ασφαλείας» που θα δημιουργηθεί.

«Θα αναγκαστούμε να ανοίξουμε τις πύλες. Δεν μπορούμε να το χειριστούμε μόνοι μας το βάρος», ανέφερε ο πρόεδρος της Τουρκίας αναφερόμενος στο προσφυγικό με τη Ελλάδα να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή εάν συμβεί κάτι τέτοιο.

πηγή: efsyn.gr