Αντιπολεμικές διαδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα

by/ 0 Comments / 22 View / 20/10/2016

Αντιπολεμικές, αντιϊμπεριαλιστικές, αντιφασιστικές κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στους πρόσφυγες διοργανώνει ο Συντονισμός Προσφυγικού-Μεταναστευτικού σήμερα σε εννέα πόλεις της χώρας.

Οι φορείς που διοργανώνουν την κεντρική διαδήλωση στην Αθήνα, επισημαίνουν πως «χρειάζεται να παλέψουμε για να μπει τέλος στους πολέμους και τις αντιλαϊκές-αντιπροσφυγικές πολιτικές. Να αποκρουστεί η επίδραση των ξενοφοβικών αντιλήψεων, να σταματήσουμε τη φασιστική δράση».

Το Συντονιστικό στην ανακοίνωσή του προσθέτει πως «η Ένωση γιατρών Λέσβου διακηρύσσει ότι η Λέσβος θα παραμείνει νησί αλληλεγγύης, ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου δηλώνει ότι σαν επιστημονική ιατρική κοινότητα γνωρίζουμε ότι τα παιδιά και οι ενήλικοι κινδυνεύουν να νοσήσουν απ’ το κάπνισμα, την παχυσαρκία, την κακή διατροφή, τα τροχαία ατυχήματα και πολλά άλλα, όχι όμως από την παρουσία του μετανάστη δίπλα τους».

Ακόμη αναφέρεται πως οι Σύλλογοι Γονέων του 72ου δημοτικού Αθήνας, από τα σχολεία που θα λειτουργήσει δομή για προσφυγόπουλα, και η Ένωση Γονέων Κηφισιάς τονίζουν, πως αποδοκιμάζουν τις λογικές και τις αποφάσεις των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, που, υιοθετώντας ρατσιστικές αντιλήψεις δεν δέχονται παιδιά στα σχολεία, καθώς και πως η ένταξη προσφυγόπουλων στα δημόσια σχολεία, με τη βοήθεια όλων των φορέων της σχολικής κοινότητας, μπορεί να αξιοποιηθεί για να διευρύνει τον μορφωτικό και πολιτιστικό ορίζοντα όλων των παιδιών.

Επιπλέον δε, μπορεί να εμπλουτίσει τον ψυχικό τους κόσμο με τις αξίες της αλληλεγγύης, της αδελφοσύνης, της αλληλοκατανόησης, του σεβασμού στη διαφορετικότητα. Μπορεί να συμβάλει στο να προετοιμαστούν οι επόμενες γενιές στην προάσπιση της ειρήνης και της φιλίας των λαών ως υπέρτατο αγαθό.

Σύμφωνα με το άλεσμα του Συντονιστικού κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν:

  • Στην Αθήνα στα Προπύλαια στις 6 μ.μ. και πορεία προς Βουλή, γραφεία της Ε.Ε., πρεσβεία των ΗΠΑ.
  • Στη Θεσσαλονίκη στο Άγαλμα Βενιζέλου στις 6 μ.μ. από πρωτοβάθμια σωματεία, την Ε’ ΕΛΜΕ, φοιτητικούς συλλόγους, λαϊκές συνελεύσεις, κινήσεις πόλης, αντιρατσιστικές συλλογικότητες.
  • Στην Πάτρα στις 6 μ.μ. στην πλατεία Γεωργίου από συνελεύσεις φοιτητικών συλλόγων και εργατικά σχήματα.
  • Στο Βόλο στις 6.30 στην πλ. Αγ. Νικολάου
  • Στο Ρέθυμνο στις 12 το μεσημέρι στο δημαρχείο
  • Στην Ξάνθη στις 6 μ.μ. στην κεντρική πλατεία
  • Στην Κοζάνη στις 6 μ.μ. στην κεντρική πλατεία
  • Στην Καρδίτσα στις 7 μ.μ.στην κεντρική πλατεία, από την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους πρόσφυγες κ.α. φορείς
  • Στα Τρίκαλα  στις 8 μ.μ. στην πλατεία Ρήγα Φεραίου
  • Στα Ιωάννινα, στην Ηγουμενίτσα

Στη Λέσβο έγινε την Τρίτη αντιφασιστική διαδήλωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες από πλήθος φορέων.

Στο Ηράκλειο Κρήτης ετοιμάζεται εκδήλωση στο Εργατικό Κέντρο για της 24 Οκτωβρίου.