Αναδίπλωση Αθήνας για τους Ρώσους τουρίστες

by/ 0 Comments / 0 View / 28/06/2021

Σε μια αιφνιδιαστική ανακοίνωση προχώρησε το υπουργείο τουρισμού το απόγευμα της Κυριακής, ενημερώνοντας ότι αλλάζουν τα πρωτόκολλα εισόδου στη χώρα μας για τους Ρώσους τουρίστες.

Το υπουργείο, χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα την εξάπλωση της παραλλαγής Δ του κορονοϊού, ανακοίνωσε ότι από τις 30 Ιουνίου οι ταξιδιώτες που φτάνουν στην Ελλάδα και προέρχονται από τη Ρωσία θα πρέπει να έχουν μαζί τους αρνητικό τεστ PCR ή rapid test. Το μέτρο αυτό θα είναι υποχρεωτικό για όλους, εμβολιασμένους (σ.σ. με Sputnik V) και μη. Παράλληλα, όλοι οι ταξιδιώτες από τη Ρωσία θα υποβάλλονται σε τεστ κατά την άφιξή τους στη χώρα μας.

Η αιφνιδιαστική αυτή αλλαγή ρότας αναμένεται να φέρει ανατροπές για πολλές επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου, καθώς ο τουρισμός από τη Ρωσία αποτελεί δυνατό χαρτί για αρκετές περιοχές, ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα.

Η σημαντική αναδίπλωση της κυβέρνησης έρχεται μόλις δύο ημέρες μετά τις έντονες παρατηρήσεις από την Γερμανίδα καγκελάριο, αλλά και από τον Γάλλο πρόεδρο για την πολιτική του «μπάτε σκύλοι αλέστε» στην χώρα μας αναφορικά με τον τουρισμό.

Άνγκελα Μέρκελ και Εμανουέλ Μακρόν είχαν ασκήσει αυστηρή κριτική προς τις χώρες, ανάμεσά τους η Ελλάδα και η Κύπρος, που δέχονται τουρίστες, οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί με οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί με μη εγκεκριμένα στην Ε.Ε. σκευάσματα από την Κίνα και τη Ρωσία.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός είχε προσπαθήσει τότε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις κάνοντας λόγο για «δημοσιογραφικές υπερβολές» και είχε υποστηρίξει ότι η χώρα μας καλύπτεται από τον ευρωπαϊκό κανονισμό.

Efsyn.gr