Αμερικανικές κυρώσεις στην Τουρκία εάν προχωρήσει σε νέα αγορά S-400

by/ 0 Comments / 0 View / 27/09/2021

Με νέες κυρώσεις προειδοποιεί την Τουρκιά το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην περίπτωση που προχωρήσει σε νέα αγορά ρωσικών S-400.

 

Προηγήθηκε συνέντευξη του Ταγίπ Ερντογάν σε εκπομπή του αμερικανικού δικτύου CBS που τόνισε πως η Άγκυρα σκοπεύει να αγοράσει μια δεύτερη παρτίδα αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων από τη Ρωσία. «Κανείς δεν μπορεί να παρέμβει στο ποια αμυντικά συστήματα θα αγοράσουμε» ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος.

 

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Ερντογάν εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ επισήμανε στην ΕΡΤ: «γνωρίζουμε αυτές τις δηλώσεις και καλούμε την Τουρκιά με κάθε ευκαιρία και σε κάθε επίπεδο να μην κρατήσει τους S-400 που έχει ήδη αγοράσει και να μην προχωρήσει σε άλλη αγορά ρωσικού στρατιωτικού εξοπλισμού. Συνεχίζουμε να ξεκαθαρίζουμε στην Τουρκιά ότι οποιαδήποτε νέα σημαντική αγορά στρατιωτικού εξοπλισμού θα επιφέρει νέες κυρώσεις βάσει του νομού CAATSA. Αυτές οι κυρώσεις θα είναι ξεχωριστές και επιπρόσθετες σε αυτές που ήδη επιβλήθηκαν τον Δεκέμβρη του 2020. Οι ΗΠΑ θεωρούν την Τουρκία σύμμαχο και φιλική χωρά και συνεχίζουν να αναζητούν ευκαιρίες ενίσχυσης των διμερών σχέσεων ακόμη και όταν διαφωνούν».

Efsyn.gr