Αιχμηρές δηλώσεις Τσελίκ πριν τη πιθανή συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν

by/ 0 Comments / 0 View / 08/03/2022

Για συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την ερχόμενη Κυριακή στην Κωνσταντινούπολη κάνουν λόγο τουρκικά δημοσιεύματα.

Ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται στο Πατριαρχείο, στο Φανάρι, για τον εορτασμό της Κυριακής της Ορθοδοξίας και σύμφωνα με τα δημοσιεύματα θα έχει γεύμα με τον Τούρκο πρόεδρο μετά τη λειτουργία.

Εφόσον επιβεβαιωθεί και από την Αθήνα η συνάντηση των δύο ηγετών θα είναι η τέταρτη που γίνεται μέσα σε τρία χρόνια. Συνεργάτες του πρωθυπουργού αναφέρουν ότι σχετικές συζητήσεις έχουν πραγματοποιηθεί, ωστόσο, προς το παρόν, δεν έχει κλείσει κάτι προς ανακοίνωση.

Ο Κ. Μητσοτάκης πάντως δήλωσε πρόσφατα ανοιχτός για μία συνάντηση με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο Τούρκος κυβερνητικός εκπρόσωπος , Ομέρ Τσελίκ, έκανε ορισμένες αιχμηρές δηλώσεις αναφερόμενος στη συνάντηση των δύο ηγετών, κάνοντας λόγο για εξαιρετικά λανθασμένες προσπάθειες της Ελλάδας να αναγάγει προβλήματα που αφορούν τις δύο χώρες σε ευρωτουρκικά θέματα, παρόλο που μπορούν να λυθούν μεταξύ τους.

Οι κυβερνητικές πηγές που επικαλείται η ΕΡΤ ανέφεραν, επ’ αυτού, ότι οι τουρκικές αιτιάσεις είναι γνωστές. «Οι θέσεις μας είναι γνωστές. Έχουμε απαντήσει. Και τις θέσεις μας τις παρουσιάζουμε σε κάθε ευκαιρία και σε όλα τα επίπεδα», σημείωσαν.

Επιβεβλημένη ειδικά σε μια περίοδο παγκόσμιας αποσταθεροποίησης, χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τη συνάντηση Μητσοτάκη- Ερντογάν. Η αξιωματική αντιπολίτευση εκφράζει την ελπίδα η διμερής να αποτελέσει «μια ευκαιρία για ουσιαστικό διάλογο, με σαφείς κόκκινες γραμμές».

EFSYN.GR