Αιματηρή αντεπίθεση της Τουρκίας κατά των δυνάμεων του Άσαντ στην Ιντλίμπ

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αιματηρή αντεπίθεση της Τουρκίας κατά των δυνάμεων του Άσαντ στην Ιντλίμπ / 4 View / 11/02/2020

Άμεση ήταν η απάντηση της Τουρκίας στις επιθέσεις που εξαπέλυσαν νωρίτερα, σήμερα, τα στρατεύματα του συριακού καθεστώτος στην επαρχία Ιντλίμπ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, οι τουρκικές δυνάμεις στόχευσαν 115 θέσεις των δυνάμεων του Άσαντ και σκότωσαν 101 Σύρους στρατιώτες που πρόσκεινται στην κυβέρνηση της Δαμασκού.

Για την Άγκυρα η επίθεση αυτή «ήταν νόμιμη» και διαμηνύει πως «αυτοί που έκαναν την επίθεση εναντίον των Τούρκων στρατιωτών θα λογοδοτήσουν».«Θα αντεπιτεθούμε με τον πιο σκληρό τρόπο σε ανάλογες επιθέσεις» και «εχουν ληφθεί όλα τα κατάλληλα μέτρα», τονίζει η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο καταστράφηκαν τρία τανκς και χτυπήθηκε ένα ελικόπτερο.

Προηγήθηκε η ανακοίνωση της Άγκυρας που υποστήριζε ότι πέντε Τούρκοι στρατιώτες έπεσαν νεκροί από επίθεση του συριακού στρατού στην περιοχή Ταφτανάζ, όπου η Τουρκία έστειλε πρόσφατα δυνάμεις απέναντι σε εκείνες του συριακού καθεστώτος.

Η επιδρομή των κυβερνητικών δυνάμεων στην Ιντλίμπ, τον τελευταίο μεγάλο θύλακα αντίστασης για τον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ, έχει αναγκάσει πάνω από 500.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους κινούμενοι προς τα κλειστά σύνορα με την Τουρκία. Έτσι, ο κίνδυνος για μια νέα ανθρωπιστική κρίση στη Συρία είναι και πάλι ορατός.

Η Τουρκία, που φιλοξενεί περίπου 3,5 εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες και διαμηνύει πως δεν μπορεί να δεχθεί άλλους, έστειλε τελεσίγραφο στη Δαμασκό να απομακρύνει τις δυνάμεις της από την Ιντλίμπ.

efsyn.gr