Αγριότητες κατά Αρμενίων στο Ναγκόρνο – Καραμπάχ

by/ 0 Comments / 3 View / 16/12/2020

Τρομερές αγριότητες κατά Αρμενίων στο Ναγκόρνο – Καραμπάχ έχουν καταγράψει βίντεο, που είδαν το φως της δημοσιότητας. Μάλιστα, για δύο περιπτώσεις αποκεφαλισμού ηλικιωμένων, οι οποίοι αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ο Guardian έκανε έρευνα και τους ταυτοποίησε.

Οι δύο Αρμένοι δεν ήταν μαχητές, ανέφεραν άνθρωποι από τα χωριά τους μιλώντας στη βρετανική εφημερίδα. Και οι δύο αποκεφαλίστηκαν από άνδρες με στολές όπως εκείνες των ενόπλων δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν.

Σε βίντεο που δημοσιεύτηκαν στο διαδίκτυο στις 22 Νοεμβρίου και στις 3 Δεκεμβρίου, άνδρες με στολές του στρατού του Αζερμπαϊτζάν κρατούν στο έδαφος και αποκεφαλίζουν έναν άνδρα με τη χρήση μαχαιριού. Ο ένας σττη συνέχεια τοποθετεί το κομμένο κεφάλι πάνω σε ένα νεκρό ζώο. «Έτσι παίρνουμε εκδίκηση – κόβοντας κεφάλια», ακούγεται μια φωνή.

Δύο κάτοικοι του χωριού Madatashen, στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, ταυτοποίησαν το θύμα ως τον Genadi Petrosyan, 69 ετών, ο οποίος είχε μετακομίσει στο χωριό στα τέλη της δεκαετίας του 1980 από την πόλη Sumgait του Αζερμπαϊτζάν.

Ο Petrosyan, ο οποίος ζούσε μόνος του, αρνήθηκε να φύγει από το χωριό καθώς οι δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν πλησίαζαν εκεί. Όταν ένας γείτονας προσπάθησε να τον οδηγήσει μακριά, βγήκε από το αυτοκίνητο και περπάτησε πίσω μέχρι το σπίτι.

Ένα από τα πιο φρικτά βίντεο, το οποίο είδε επίσης πολύς κόσμος, δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα στο Telegram και δείχνει δύο στρατιώτες, με στολές ίδιες με εκείνες του στρατού του Αζερμπαϊτζάν, να επιτίθενται σε ένα άλλο ηλικιωμένο. Ένας τρίτος πλησιάζει και αρχίζει να του κόβει τον λαιμό, μέχρι που το βίντεο σταματά, αναφέρει ο Guardian.

Τρεις κάτοικοι του χωριού Azokh ταυτοποίησαν το θύμα σε αυτό το βίντεο ως τον Yuri Asryan, έναν 82χρονο που είχε αρνηθεί να φύγει από το χωριό στις 20 Οκτωβρίου καθώς πλησίαζαν οι δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν.

«Δεν επικοινωνούσε πολύ με άλλους. Απλώς αρνήθηκε να φύγει», είπε ο Georgi Avesyan, ο επί σειρά ετών τοπικός άρχοντας του χωριού έως το 2019 και ένας από τους ανθρώπους που ταυτοποίησαν τον Asryan. Είπε ότι ήταν πιθανό ο Asryan να μην καταλαβαίνει πλήρως τι συνέβαινε.

Efsyn.gr