Ένταλμα σύλληψης κατά Μοράλες εξέδωσαν οι αρχές της Βολιβίας

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ένταλμα σύλληψης κατά Μοράλες εξέδωσαν οι αρχές της Βολιβίας / 9 View / 19/12/2019

Οι εισαγγελείς στην πρωτεύουσα της χώρας ανακοίνωσαν ότι εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης κατά του πρώην προέδρου της Βολιβίας, Έβο Μοράλες, τον οποίο κατηγορούν για στάση και τρομοκρατία.

Παρά το γεγονός ότι ο επί πολλά έτη πρόεδρος της χώρας αποπέμφθηκε με πραξικοπηματικές διαδικασίες, ο υπουργός εσωτερικών, Αρτούρο Μουρίγιο τον κατηγορεί ότι υποκίνησε βίαιες συγκρούσεις που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο 35 ανθρώπων.

ξιωματούχοι της κυβέρνησης που ανέλαβε την εξουσία μετά την εκδίωξη του Μοράλες ισχυρίζονται ότι ο πρώην πρόεδρος διέταξε υποστηρικτές του να μπλοκάρουν ολόκληρες πόλεις ώστε να ασκήσουν πίεση στην προσωρινή πρόεδρο Ζανίν Ανιέζ.

Ο Έβο Μοράλες έχει, πλέον, τη βάση του στην Αργεντινή και έχει απορρίψει αρκετές φορές τις αιτιάσεις των πολιτικών του αντιπάλων.

Την Τρίτη είχε ανακοινώσει ότι θα βοηθήσει τον προεδρικό υποψήφιο του κόμματός του για τις επικείμενες εκλογές, για τις οποίες δεν έχει ακόμη οριστεί ημερομηνία. Το κόμμα, πάντως, δεν έχει ακόμη επιλέξει τον άνθρωπο που θα επιχειρήσει να διαδεχθεί έναν από τους πιο εμβληματικούς ηγέτες στη Λατινική Αμερική.

Παρά την εκδίωξη του και τις διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν εναντίον του, ο πρώτος αυτόχθων πρόεδρος της χώρας διαθέτει μεγάλα ερείσματα στις τάξεις των ψηφοφόρων και παραμένει σημαντική απειλή για τους αντιπάλους του.