Φ. Κουβέλης: «Η ΝΔ προσβάλλει τους θεσμούς της Δημοκρατίας- Ανάγκη για πλατιά προοδευτική συσπείρωση»

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Φ. Κουβέλης: «Η ΝΔ προσβάλλει τους θεσμούς της Δημοκρατίας- Ανάγκη για πλατιά προοδευτική συσπείρωση» / 12 View / 04/06/2019

  Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτης Κουβέλης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε:

  • «Η άρνηση της ΝΔ να συμμετάσχει στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες μέχρι το κλείσιμο της Βουλής, συνιστά προσβολή των θεσμών της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας. Όλοι γνωρίζουν ότι, όπως ορίζει το Σύνταγμα, η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να προχωρά σε κοινοβουλευτικό έργο όσο η Βουλή λειτουργεί.

  • Η απάντηση στην απειλή του βαθύτατα συντηρητικού νεοφιλελευθερισμού και η απόκρουσή της, πρέπει να οδηγήσει- και θα οδηγήσει- τους πολίτες σε μια πλατιά προοδευτική συσπείρωση για την υπεράσπιση και διεύρυνση των κοινωνικών δικαιωμάτων και για την περαιτέρω προώθηση προοδευτικών τομών και μεταρρυθμίσεων για τη δίκαιη ανάπτυξη στη χώρα. Όλοι μαζί σε μία προοδευτική ενότητα με τις δυνάμεις της κοινωνίας, δίνουμε τη μάχη για τις εκλογές, με τη διεκδίκηση να είναι νικηφόρα.