Σύσκεψη στελεχών της Ε.ΚΙ.Ε.Α. – Δελτίο Τύπου

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Σύσκεψη στελεχών της Ε.ΚΙ.Ε.Α. – Δελτίο Τύπου / 296 View / 31/10/2019

Στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε Σύσκεψη στελεχών της Ε.ΚΙ.Ε.Α. με θέμα τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Σύσκεψη των στελεχών της Ε.ΚΙ.Ε.Α. εξέδωσε την ακόλουθη απόφαση:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ στις πρόσφατες εκλογές καταγράφηκε ως η ηγετική δύναμη του προοδευτικού χώρου. Το γεγονός αυτό αποτελεί εντολή να αντιστοιχηθεί με την κοινωνία και να διαμορφώσει συνθήκες και δυνατότητες συλλογικής δράσης και αριστερής προοδευτικής έκφρασης στο κοινωνικό πεδίο.

Η αντιπαράθεση της προοδευτικής πολιτικής με τη συντηρητική πολιτική καταγράφεται με μεγαλύτερη ένταση και διευρύνεται από τις οικονομικές συνθήκες και τις κοινωνικές ανισότητες που συστηματικά προωθούνται από την ασκούμενη νεοφιλελεύθερη πολιτική. Οι προοδευτικοί πολίτες πρέπει να αποτελέσουν τη συλλογική δύναμη μέσα στην κοινωνία, οργανωμένοι σε ένα κόμμα μαζικό, με στρατηγικό σχέδιο, που θα προωθεί την προοδευτική πολιτική με ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά και στοιχεία. Ο μετασχηματισμός του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να εκφράσει μια Αριστερά ανοιχτή για να μπορούν συμμετοχικά να εκφράζονται και να συμπορεύονται ευρύτερες αριστερές, σοσιαλιστικές, προοδευτικές και οικολογικές κοινωνικές δυνάμεις, που θα συγκροτούν ένα πλατύ προοδευτικό κίνημα.

Στη διαδικασία μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ καλούμε τα μέλη και τους φίλους της Ε.ΚΙ.Ε.Α. να πάρουν μέρος και να γίνουν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.»

31/10/2019