Στροφή Τουρκίας προς Ε.Ε. στη μετα-Τραμπ εποχή…

by/ 0 Comments / 14 View / 09/01/2021

Αγκάθια για την Αγκυρα το σκάνδαλο της Halkbank, οι κυρώσεις για τους S-400 και οι επιλογές υπουργών του Τζο Μπάιντεν ● Συνάντηση με Δένδια θέλει ο Τσαβούσογλου, δυστοκία όμως στην αποστολή πρόσκλησης για τις διερευνητικές επαφές.

Περισσότερα στηρίγματα στην Ευρώπη αναζητεί η Τουρκία, σε μια προσπάθεια αντιστάθμισης των αλλαγών που διαγράφονται στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ, μετά το τέλος της εποχής Τραμπ. Το άγος που κληρονομεί η διοίκηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν, είναι βέβαιο ότι θα απασχολεί για πολύ καιρό την Ουάσινγκτον, όχι μόνον για τον τρόπο με τον οποίο ο απερχόμενος πρόεδρος ενεργούσε στο εσωτερικό, αλλά και την επίδραση που είχαν τα προσωπικά του συμφέροντα στις διεθνείς σχέσεις της χώρας.

 

Ενα μέρος των ανοιχτών λογαριασμών του Ντόναλντ Τραμπ αφορά και στις σχέσεις του με τον Τ. Ερντογάν, με το σκάνδαλο της Halkbank όπου κρίσιμο ρόλο είχε ο γαμπρός του προέδρου της Τουρκίας Μπεράτ Αλμπαϊράκ. Η υπόθεση εξακολουθεί να είναι δικαστικά και πολιτικά ανοιχτή στις ΗΠΑ καθώς συνδέεται με τις αμερικανικές κυρώσεις στο Ιράν και αποτελεί τον πρώτο μεγάλο πονοκέφαλο του Τ. Ερντογάν.

Efsyn.gr