Ομόφωνα εγκρίθηκε ο απολογισμός από την Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ομόφωνα εγκρίθηκε ο απολογισμός από την Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ / 23 View / 18/02/2020

Οδηγός για την επίτευξη της “δεύτερης φοράς Αριστερά” – Αλ. Τσίπρας: “Πιστεύω βαθιά ότι αυτή η διαδικασία για μας, ο ειλικρινής και πολλές φορές τολμηρά αυτοκριτικός απολογισμός, είναι δύναμη” – Στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης στις 8 Μαρτίου η προσθήκη στο όνομα

Ομόφωνα εγκρίθηκε από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ο απολογισμός της περιόδου 2012 – 2019, ένα ιστορικό ντοκουμέντο που θα αποτελέσει τη βάση της προσυνεδριακής συζήτησης και παράλληλα οδηγό για την επίτευξη του στόχου τής “δεύτερης φοράς Αριστερά”. Μια διαδικασία πρωτόγνωρη για τα δεδομένα των κομμάτων του παλιού πολιτικού συστήματος, που αντέδρασαν με μεγάλη αμηχανία μπροστά στον ανοιχτό, ειλικρινή και συνολικό απολογισμό του ΣΥΡΙΖΑ.

“Βλέπουν κάτι που δεν θα αποκτήσουν ποτέ αυτοί στο εσωτερικό τους. Βλέπουν συντροφικότητα, βλέπουν αλληλεγγύη, βλέπουν πίστη σε ένα κοινό πολιτικό σχέδιο, παρά τις διαφορετικές απόψεις”, σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: “Έχουμε μάθει όλα αυτά τα χρόνια να πορευόμαστε με διαφορές που δεν τις κρύβουμε κάτω από το χαλί, αλλά να πορευόμαστε με σύνθεση των απόψεων, προωθητική σύνθεση και δημιουργική σύνθεση”.

“Η ταυτότητα κερδίζεται στους αγώνες”

“Πιστεύω βαθιά ότι αυτή η διαδικασία για μας, ο ειλικρινής και πολλές φορές τολμηρά αυτοκριτικός απολογισμός, είναι δύναμη”, είπε ο Αλ. Τσίπρας, τονίζοντας ότι πρώτη φορά ένα κόμμα που βρέθηκε στην κυβέρνηση “έχει το πολιτικό θάρρος, την πολιτική γενναιότητα” να αποτιμήσει αυτή την πορεία, καλώντας τα στελέχη του κόμματος να επιδείξουν τόλμη: “Υποτιμούμε τον εαυτό μας επιλέγοντας μια μάχη οπισθοφυλακής και χαρακωμάτων σε οργανωτικά ζητήματα”, είπε στο κλείσιμό του και πρόσθεσε: “Έχουμε να δώσουμε πολύ σοβαρές μάχες και στην κοινωνία αλλά και στο εσωτερικό για ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ταυτότητά μας. Αλλά η ταυτότητα είναι κάτι που κερδίζεται καθημερινά μέσα στους αγώνες, μέσα στη δράση, στα συνδικάτα, στους κοινωνικούς χώρους, στους χώρους δουλειάς, στους χώρους εκπαίδευσης, στο πρόγραμμά μας”.