Φ. Κουβέλης: Εκμεταλλεύονται μία άξια δικαστή για επικοινωνιακούς λόγους (Ηχητικό)

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Φ. Κουβέλης: Εκμεταλλεύονται μία άξια δικαστή για επικοινωνιακούς λόγους (Ηχητικό) / 26 View / 17/01/2020

Δεν προσωποποιούνται στην ικανή και άξια δικαστή κα Σακελλαροπούλου τα σχόλια για την υποψηφιότητά της ως ΠτΔ, αλλά με ποια κριτήρια δεν προτάθηκε εκ νέου ο Πρ. Παυλόπουλος, απόλυτα ικανός ως Πρόεδρος, που θα διασφάλιζε και την μέγιστη πολιτική συναίνεση, πέραν της ανάγκης να αλλάξει η ατζέντα από την εξωτερική πολιτική και το προσφυγικό; αναρωτήθηκε ο υπεύθυνος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ για την δημόσια διοίκηση και τα ανθρώπινα δικαιώματα Φώτης Κουβέλης, μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Δημήτρη Κουκλουμπέρη.

«Η κα Σακελλαροπούλου είναι ικανή και άξια δικαστής, κατά συνέπεια τα όσα θα σχολιάσω δεν προσωποποιούνται, όσον αφορά την υποψηφιότητά της», ξεκαθάρισε ξεκινώντας ο κ. Κουβέλης, αλλά έσπευσε να σημειώσει ότι «επικράτησαν τα επικοινωνιακά κριτήρια για την επιλογή της ως υποψήφιας Προέδρου της Δημοκρατίας από την πλευρά του Κ. Μητσοτάκη».

Μάλιστα, όπως είπε, «παραμένει αιωρούμενο το ερώτημα: με ποια κριτήρια που αφορούν το περιεχόμενο της θέσης του ΠτΔ δεν προτάθηκε εκ νέου ο Προκ. Παυλόπουλος; Απέτυχε; Προφανώς όχι. Υπηρέτησε το εθνικό συμφέρον με ιδιαίτερα πολιτικό τρόπο; Αναμφισβήτητα ναι … η πρόταση Μητσοτάκη έγινε σε πλαίσιο επικοινωνιακής πολιτικής και τίποτε περισσότερο» την ώρα που, όπως υπογράμμισε στη συνέχεια, «τα στοιχεία που πρέπει να προσδιορίζουν την επιλογή ΠτΔ πρέπει πρώτα να εξασφαλίζουν την αναγκαία πολιτική συναίνεση, να εκφράζεται ο μέγιστος αριθμός βουλευτών … εκτιμώ ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν συνυπολόγισε αυτό το ζήτημα».

Σημείωσε επίσης τον χρόνο της ανακοίνωσης, «μέσα σε πολιτικό πεδίο που προσδιορίζεται από αντιφάσεις και αδιέξοδα, λαθεμένες κινήσεις της κυβέρνησης. Δείτε την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και την απουσία της Ελλάδας από φόρα που μπορούν να προσδιορίσουν έντονα τις εξελίξεις σε ένα ιδιαίτερα κοντινό πεδίο που αφορά και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την Λιβύη, όλα αυτά που καταγράφονται ως επανακαθορισμός συσχετισμών».