Φώτης Κουβέλης: «Η ΝΔ διαμορφώνει χώρο σε ακροδεξιά και φασιστικά στοιχεία».

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Φώτης Κουβέλης: «Η ΝΔ διαμορφώνει χώρο σε ακροδεξιά και φασιστικά στοιχεία». / 73 View / 22/01/2019

Στην εκτίμηση ότι η ΝΔ με τη στάση της απέναντι στην κυβέρνηση διαμορφώνει  χώρο σε ακροδεξιά και φασιστικά στοιχεία προέβη ο Υπουργός Ναυτιλίας και  Νησιωτικής Πολιτικής Φώτης Κουβέλης, μιλώντας σήμερα (22/1/2019) στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ» καις στους δημοσιογράφους Δημήτρη Κουκλουμπέρη και Βαγγέλη Καραγεώργη.

Ακολουθούν αποσπάσματα της συνέντευξης:

 

—Για την επεισοδιακή  συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε  την Κυριακή στο Σύνταγμα και για το εάν ανησυχεί από το γεγονός ότι έκαναν την εμφάνισή τους ακροδεξιά στοιχεία.

 

Φ.Κ « Με ενοχλεί και με ανησυχεί το γεγονός και ταυτόχρονα δημιουργεί την ανάγκη δημοκρατικής εγρήγορσης,  προκειμένου  να μην προωθηθούν τα δικά τους σχέδια.  Εκτιμώ ότι  επρόκειτο για την υλοποίηση συγκεκριμένου σχεδίου  αναφορικά με την προσπάθεια που έγινε να εισβάλλουν κάποιοι από τους συγκεντρωμένους  στο Κοινοβούλιο. Πρέπει να αντιληφτεί  η ΝΔ ότι στο βαθμό που δείχνει ανοχή και σιωπά ένοχα , ουσιαστικά τροφοδοτεί και δημιουργεί συνθήκες που ανοίγουν το δρόμο στην ακροδεξιά και σε φασιστικά στοιχεία».

—-Για το φορτισμένο κλίμα μεταξύ κυβέρνησης-αντιπολίτευσης και για το εάν μπορεί να αλλάξει το κλίμα για την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

 

Φ.Κ « Η Συμφωνία των Πρεσπών εφόσον ψηφισθεί-και έχω την εκτίμηση ότι θα ψηφισθεί-  εν συνεχεία θα πάρει το δρόμο προς τον ΟΗΕ και  θα απομένει η εφαρμογή και η υλοποίησή της  Τα όσα πράττει η ΝΔ  δεν αφορούν στην άρνησή της  για το περιεχόμενο της  Συμφωνίας των Πρεσπών  αλλά στο να πλήξει την κυβέρνηση. Διαμορφώνοντας –έτσι νομίζει- τα δύο αντιτιθέμενα μέρη, από τη μία οι πατριώτες και από την άλλη οι προδότες ή οι μειοδότες. Η ΝΔ δεν δίνει μόνο χώρο στα ακροδεξιά και φασιστικά στοιχεία  αλλά ουσιαστικά, τους διαμορφώνει χώρο. Η ΝΔ τροφοδοτεί με τη στάση της μία συγκεκριμένη κατάσταση η οποία είναι σε βάρος της Δημοκρατίας».

 

—-Για το γεγονός ότι ο ίδιος  ήταν εκείνος που είχε προβλέψει εξελίξεις στις πολιτικές δυνάμεις με αφορμή τις εξελίξεις στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών και για το εάν οδηγούμαστε σε ένα νέο διπολισμό.

 

Φ.Κ « Η Συνθήκη των Πρεσπών  έρχεται να ανακαθορίσει  το πολιτικό σύστημα της χώρας. Εκτιμώ ότι στη χώρα μας  διαμορφώνονται δύο πόλοι. Ο ένας βαθιά νεοφιλελεύθερος, συντηρητικός, με ακροδεξιές εκδοχές και από την άλλη ένας προοδευτικός. Δε μιλάω για δικομματισμό αλλά για την  ανάγκη συγκρότησης του προοδευτικού πόλου ο οποίος θα αντιπαρατίθεται  στο βαθύτατα συντηρητικό, νεοφιλελεύθερο, με   ακροδεξιές απόψεις πόλο. Γνωρίζω τη στάση της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ αλλά πρέπει να αντιληφτεί ότι η διαμόρφωση του προοδευτικού πόλου, συγκροτείται αυτή την ώρα μέσα στην κοινωνία και με την  αντανάκλασή της  και στην κεντρική πολιτική σκηνή».

 

—- Για το εάν το ΚΙΝΑΛ θα πετύχει το στόχο του, μετά την διαγραφή του επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ από την κοινοβουλευτική ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και τις διαφοροποιήσεις κορυφαίων στελεχών απέναντι στην ηγεσία, όπως του Γιώργου Παπανδρέου.