Ο διχασμός…

by/ 0 Comments / 4 View / 13/02/2021

Του Φώτη Κουβέλη

Κυβερνητικά και κομματικά στελέχη της Ν.Δ., για να αποκρούσουν την πολιτική που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., επιστρατεύουν την καταγγελία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διχάζει τον λαό.

Καταγγέλλουν, δηλαδή, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. διχάζει τους πολίτες επειδή ασκεί την αντιπολιτευτική του τακτική με διακριτές τις ιδεολογικές και πολιτικές του διαφορές με την κυβέρνηση, αντιπαρατιθέμενος στη βαθειά νεοφιλελεύθερη, συντηρητική και αυταρχική πολιτική της.

Η διεκδίκηση και η υπεράσπιση από τον ΣΥΡΙΖΑ -Π.Σ. του κοινωνικού κράτους, του δημοσίου συστήματος υγείας, των εργασιακών δικαιωμάτων, του κράτους δικαίου, των κοινωνικών δικαιωμάτων, της δημοκρατικής λειτουργίας των θεσμών, προβάλλεται από την κυβέρνηση της Ν.Δ. ως η πολιτική που διχάζει τον λαό.

Προειδοποιούν την κοινωνία οι νεοδημοκρατικές φωνές ότι απειλείται και κινδυνεύει να διχασθεί από τις πολιτικές θέσεις και τη δράση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ΄Υπουλη η τακτική τους, πλην όμως ορατή η επιδίωξή τους. Αυτοί θέλουν να διχάσουν και να πολώσουν την κοινωνία με τα γνωστά συνθήματα και πρακτικές ενός πολύ μακρινού και μαύρου πολιτικού παρελθόντος.

Η επωδός του δεξιού πολιτικού λόγου για τον επαπειλούμενο διχασμό, επιλέγεται για εκείνη την πολιτική στοίχηση της κοινωνίας, που, όπως πιστεύουν, θα τροφοδοτήσει την ιδεολογικοπολιτική ήττα της Αριστεράς και τον περιορισμό της σε ελάχιστη παρουσία.

Δεν το μπορούν όμως κι’ ας κρώζουν. Οι καιροί και η κοινωνία των πολλών έχουν αντίθετη άποψη.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “Η ΑΥΓΗ”, 13/2/2021