Ο «δεύτερος γύρος» – του Φώτη Κουβέλη

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ο «δεύτερος γύρος» – του Φώτη Κουβέλη / 12 View / 18/02/2020

Η κυβέρνηση της ΝΔ , με τη φωνή του κυβερνητικού της εκπροσώπου, απαντώντας στα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ άλλων, δήλωσε:

«Η αντιδημοκρατική νοοτροπία Τσίπρα που αγνοεί το ίδιο το Σύνταγμα αποδεικνύει ότι δεν διδάχτηκε τίποτα από το μήνυμα του λαού στις κάλπεςκαι ότι στόχος του είναι ένας “δεύτερος γύρος” για να επαναφέρει όχι μόνο την οικονομική καθήλωση, αλλά και τον αυταρχισμό και την περιθωριοποίηση της χώρας.»

Ο λόγος της κυβέρνησης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «αγνοεί το ίδιο το Σύνταγμα» θα μπορούσε να αγνοηθεί ως αναπόδεικτος, αβάσιμος και υποκριτικός, αν θελήσουμε να κρίνουμε τη συνταγματική συμπεριφορά της ΝΔ.

Η αναφορά όμως ότι «στόχος» του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένας «δεύτερος γύρος» παραπέμπει πολιτικά ύπουλα και επικίνδυνα στην μακρινή εμφυλιακή και μετεμφυλιακή περίοδο της χώρας.

Ύπουλα διότι θέλει να ξυπνήσει μνήμες και επικίνδυνα διότι επιδιώκει να αφυπνίσει πολιτικά αντανακλαστικά που πρέπει να αντισταθούν στους κινδύνους που απειλούν τη Δημοκρατία από τη «δεύτερη φορά Αριστερά» στην κυβέρνηση της χώρας.

Έτσι όμως η ΝΔ εκτρέφει την ακροδεξιά (και όχι μόνο) και υιοθετεί της επιδιώξεις της.

(Άλλωστε ο «δεύτερος γύρος» για την «εθνικόφρονα» άποψη ήταν η δεύτερη απόπειρα της Αριστεράς να καταλάβει βίαια την εξουσία.)

Δημοσιεύτηκε στην “Εφημερίδα των Συντακτών” , 18/2/2020