Και τεμπέληδες, και θρασύτατοι… – του Δημήτρη Χρήστου

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Και τεμπέληδες, και θρασύτατοι… – του Δημήτρη Χρήστου / 8 View / 02/09/2020

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ του Κυρ. Μητσοτάκη πρόβαλε την ικανοποίησή της για τα 2,7 δισ. που έχει λαμβάνειν από την Ε.Ε. μέσω ευνοϊκών δανείων προκειμένου να χρηματοδοτήσει τα μέτρα στήριξης της εργασίας εν μέσω πανδημίας. Την ίδια στιγμή, από το ίδιο πρόγραμμα, η Πορτογαλία, χώρα με παρόμοια χαρακτηριστικά οικονομίας με την Ελλάδα και με πολύ μικρότερη ανεργία, κατάφερε να πάρει από την Ε.Ε. ποσό υπερδιπλάσιο (5,9 δισ.).

ΓΙΑΤΙ τέτοια αδικία για την Ελλάδα, θα έλεγε κανείς. Δεν πρόκειται όμως για αδικία. Ο λόγος για τον οποίο πήρε περισσότερα χρήματα η Λισσαβώνα ήταν ότι παρουσίασε στην Επιτροπή μεγαλύτερη δέσμη μέτρων στήριξης των εργαζομένων και των επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το σχετικό κείμενο που δημοσίευσε η Επιτροπή για κάθε χώρα, η Πορτογαλία παρουσίασε σχέδιο 17 σημείων. Σιγά που θα κάτσει ο Βρούτσης να φτιάξει καλοκαιριάτικα πρόγραμμα 17 σημείων. Εξάλλου, επ’ αυτού δεν πρότεινε τίποτα και ο «σοφός» Πισσαρίδης.

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ήρθε η ανατριχιαστική δήλωση του επικεφαλής σύμβουλου του πρωθυπουργού Αλέξη Πατέλη πως «σταματάμε να παίρνουμε τα λεφτά των νέων και να τα δίνουμε στους ηλικιωμένους»! Κι εκεί που περίμενες μια διόρθωση για τη δήλωση του «χασάπη» συμβούλου, έρχεται ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας να δηλώσει ότι τα όσα υποστήριξε ο Αλ. Πατέλης «εκφράζουν την κυβερνητική γραμμή και είναι απολύτως (!) εναρμονισμένα με την προεκλογική δέσμευση της Ν.Δ.»!

ΧΑΡΑ οι νέοι, που δεν έχουν δουλειά και μέλλον, που δεν θα τους παίρνει η κυβέρνηση τα λεφτά που δεν έχουν και που δεν θα πάρουν σύνταξη ποτέ με τις συνθήκες που επικρατούν και επιβάλλονται ως πολιτική στη χρεοκοπημένη πατρίδα τους, της οποίας το δημόσιο χρέος ξεπέρασε και επισήμως το 200% του ΑΕΠ! Ας πρόσεχαν οι ηλικιωμένοι που δεν είχαν μελετήσει καλά το πρόγραμμα της Ν.Δ. των Μητσοτάκηδων, το οποίο, όπως είπε και ο Σταϊκούρας, ήταν σαφής (!) προεκλογική δέσμευση.

ΚΑΙ ΠΑΡΟΤΙ, όπως δήλωσε πρόσφατα ο παραιτηθείς πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου  Έρευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης Μανώλης Δερμιτζάκης, οι συγκεκριμένες επιλογές της κυβέρνησης για την επιχειρηματικότητα είναι «μια αδιέξοδη πολιτική που έχει αποτύχει παντού στο εξωτερικό», αυτοί επιμένουν. Είναι διαταγή των πατριδοκάπηλων χορηγών τους, οι οποίοι ελέγχουν ασφυκτικά τα ΜΜΕ.

Πηγή : ΑΥΓΗ