Ισότητα στη Δικαιοσύνη – του Φώτη Κουβέλη

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ισότητα στη Δικαιοσύνη – του Φώτη Κουβέλη / 7 View / 10/06/2020

«Δικαστήρια στην εξυπηρέτηση του επιχειρηματικού κέρδους ή Δικαιοσύνη για όλους τους πολίτες;». Το ερώτημα θέτει ο εφέτης και μέχρι πρότινος πρόεδρος της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, με άρθρο του στην «Εφ.Συν.», Χριστόφορος Σεβαστίδης.

Μέχρι πρότινος, διότι υπήρξαν «ανατροπές» στη διοίκηση της συνδικαλιστικής οργάνωσής τους. Ανατροπές καθόλου ουδέτερες πολιτικά και αδιάφορες για την κυβέρνηση.

Πρόκειται για τη νομοθετικά προωθούμενη δημιουργία ειδικών τμημάτων στα πολιτικά δικαστήρια για την κατά προτεραιότητα εκδίκαση υποθέσεων που αφορούν την επιχειρηματικότητα και την υποσχόμενη από τη Ν.Δ. ανάπτυξη.

Η ισότητα των πολιτών -και στον χρόνο εκδίκασης των υποθέσεων- στην παροχή έννομης προστασίας πού βρίσκεται, όταν πολίτες περιμένουν χρόνια ολόκληρα το δίκιο τους για υποθέσεις που αφορούν τη ζωή και τα δικαιώματά τους;

Το πρόσημο της ρύθμισης για ειδικά τμήματα είναι κοινωνικά μεροληπτικό και συνταγματικά μη αποδεκτό αφού προσβάλλει την ισότητα. Ο νεοφιλελευθερισμός παρών και στη Δικαιοσύνη.

Δημοσιεύτηκε στην “Εφημερίδα των Συντακτών”,  10/6/2020