Επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια στο Ιόνιο – του Φώτη Κουβέλη

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια στο Ιόνιο – του Φώτη Κουβέλη / 11 View / 27/08/2020

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την απόφαση της κυβέρνησης για επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια στο Ιόνιο.

Η επέκταση είναι κυριαρχικό δικαίωμα της χώρας και ορθώς ασκείται.

Το 2018, η ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για “εθνική προδοσία” επειδή ανακοίνωσε τότε την πρόθεσή της να επεκτείνει την αιγιαλίτιδα ζώνη στο Ιόνιο στα 12 μίλια. “Μην τολμήσετε επέκταση στα 12 μίλια στο Ιόνιο. Υποσκάπτετε θεμελιώδεις θέσεις της εξωτερικής πολιτικής” έλεγε η ΝΔ ως αξιωματική αντιπολίτευση.
Και άλλα σχετικά έλεγε:
– “Αποσπασματική η επέκταση… Είναι προσχώρηση στην επιχειρηματολογία της Τουρκίας…”
-“Η επέκταση των υδάτων μόνο στο Ιόνιο επιβεβαιώνει την τουρκική θέση”

Τώρα όμως η κυβέρνηση της ΝΔ δε διέπραξε καμία εθνική προδοσία…
Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα τη διέπραττε…
Η πολιτική υποκρισία της ΝΔ παρούσα.

Ποτέ δεν υπηρετήθηκαν τα εθνικά συμφέροντα με πατριδοκάπηλες φωνές και με επικίνδυνες μικροκομματικές επιλογές, σαν και αυτές που έκανε η ΝΔ όταν ήταν στην αντιπολίτευση.

Ας κατανοήσει η κυβέρνηση της ΝΔ την ανάγκη εθνικής στρατηγικής. Η υπεύθυνη εθνική στάση του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία αποτελεί την απάντηση στον απαράδεκτο και ανεύθυνο λόγο του κυρίου Μητσοτάκη, ο οποίος χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ ως “αντιπολίτευση περιορισμενης εθνικής ευθύνης”.