Αισιόδοξος για την ελληνική οικονομία ο Βρετανός δημοσιογράφος και συγγραφέας Πωλ Μέισον

by/ 0 Comments / 38 View / 06/05/2016

Την αισιοδοξία του για την επίτευξη συμφωνίας με τους δανειστές που θα οδηγήσει στην επιστροφή των επενδύσεων και στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, εξέφρασε μιλώντας στο ΑΠΕ ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Πωλ Μέισον, κατά τη διάρκεια υπογραφής αντιτύπων του νέου του βιβλίου «Μετακαπιταλισμός- ένας οδηγός για το μέλλον μας».

«Αν επιτευχθεί μια συμφωνία, ακόμα και αν περιλαμβάνει μόνο μια περιορισμένη αναδιάρθρωση του χρέους τώρα, και αν δημιουργηθεί βεβαιότητα ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρωζώνη, τότε οι επενδύσεις θα επιστρέψουν» σημείωσε ο κ. Μέισον, χαρακτηρίζοντας κρίσιμη την παρούσα οικονομική κατάσταση.

Στο πλαίσιο αυτό, εκτίμησε πως η επίτευξη συμφωνίας  για την αξιολόγηση είναι εφικτή και επισήμανε πως οι «Ευρωπαίοι πρέπει να αποφασίσουν αν θέλουν να σπρώξουν την Ελλάδα στον γκρεμό, στην απόλυτη κατάρρευση». «Αν δεν είναι δυνατή η συμφωνία αυτή, καμία άλλη κυβέρνηση δεν μπορεί να κρατήσει την Ελλάδα στα πόδια της» τόνισε και προσέθεσε πως «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει διανύσει μεγάλη απόσταση προς τις απαιτήσεις των Ευρωπαίων και δεν μπορεί να προχωρήσει παραπέρα». «Όσο επικριτικοί κι αν είναι οι πρώην υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ για την κυβερνητική του θητεία, θα πρέπει να χαίρονται ότι είναι στην εξουσία, γιατί δεν θα είχα εμπιστοσύνη σε καμία άλλη πολιτική δύναμη να διαχειριστεί τις διεθνείς προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, από την προσφυγική κρίση και τους γεωπολιτικούς ελιγμούς του Ερντογάν, που μόλις σήμερα έδιωξε τον ίδιο του τον πρωθυπουργό επειδή είναι πολύ μετριοπαθής» ανέφερε.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την υπογραφή αντιτύπων, που πραγματοποιήθηκε στο βιβλιοπωλείο Public στο Σύνταγμα, ο Πωλ Μέισον είχε την ευκαιρία να μιλήσει για το περιεχόμενο του βιβλίου του, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καστανιώτη. Ο Πωλ Μέισον σκιαγραφεί την ιστορία του καπιταλισμού και αναρωτιέται αν σήμερα βιώνουμε μια τόσο καθοριστική μετάλλαξη ώστε ο καπιταλισμός να έχει φτάσει στα όριά του και να εξελίσσεται σε κάτι τελείως διαφορετικό. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών είναι για τον βραβευμένο δημοσιογράφο οι τεχνολογίες πληροφοριών και επικοινωνιών. Στόχος του βιβλίου, όπως αναφέρει ο ίδιος ο συγγραφέας, είναι να χαρτογραφήσει τις νέες αντιφάσεις του καπιταλισμού, ώστε οι πολίτες, τα κινήματα και τα κόμματα να αποκτήσουν πιο ακριβείς συντεταγμένες που θα τους διευκολύνουν στο ταξίδι στο οποίο προσπαθούν να κάνουν.