Φ. Κουβέλης: « Νεοφιλελεύθερο κρεσέντο από τον πρόεδρο της Ν.Δ.»

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Φ. Κουβέλης: « Νεοφιλελεύθερο κρεσέντο από τον πρόεδρο της Ν.Δ.» / 6 View / 13/05/2019

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτης Κουβέλης απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου  για τη θέση που διατύπωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης,  αναφορικά με την καθιέρωση της επταήμερης εργασίας για τους εργαζόμενους, δήλωσε:

«Ο πρόεδρος της ΝΔ έχει επιδοθεί σε ένα κρεσέντο άκρατου νεοφιλελευθερισμού. Με τον τρόπο αυτό καταθέτει  τα διαπιστευτήριά του σε τμήματα της οικονομικής ολιγαρχίας που επιδιώκουν την επιστροφή στον εργασιακό μεσαίωνα και την κατάργηση των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων. Τα μνημόνια μπορεί να ανήκουν  στο παρελθόν, τμήματα ωστόσο της οικονομικής ελίτ μαζί με το πολιτικό τους προσωπικό, καταδεικνύουν ότι στον αδυσώπητο πόλεμο κατά του κόσμου της εργασίας, διαθέτουν και άλλα όπλα στη φαρέτρα τους.

Μπροστά στις εκλογές της 26ης Μαΐου, οι αριστεροί, προοδευτικοί και δημοκράτες πολίτες, ανεξάρτητα από τις επιμέρους διαφωνίες ή προσεγγίσεις  που μπορεί να έχουν με τον «ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική  Συμμαχία», έχουν να απαντήσουν σε ένα μόνο δίλημμα:

Επιστροφή στην κοινωνική  βαρβαρότητα ή επιστροφή της ζωής που κλάπηκε; »