Πέθανε ο συγγραφέας Μισέλ Ντεόν που αγαπούσε την Ελλάδα

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πέθανε ο συγγραφέας Μισέλ Ντεόν που αγαπούσε την Ελλάδα / 28 View / 29/12/2016

Σε ηλικία 97 ετών έφυγε ο Γάλλος συγγραφέας και ακαδημαϊκός Μισέλ Ντεόν. Ο σπουδαίος λογοτέχνης είχε αγαπήσει πολύ τη χώρα μας, είχε ζήσει στις Σπέτσες και ένα από τα πιο γνωστά έργα του είναι οι «Σελίδες για την Ελλάδα», με τις εντυπώσεις του από τα ελληνικά νησιά.

Είχε γράψει περισσότερα από 40 μυθιστορήματα, μεταξύ των οποίων τα πιο γνωστά «Άγρια Πόνι» και «Ένα μοβ ταξί».

Το τελευταίο μάλιστα, που βραβεύτηκε το 1973 με το «Μεγαλό Βραβείο Μυθιστορήματος» της Γαλλικής Ακαδημίας, γυρίστηκε και κινηματογραφική ταινία με πρωταγωνιστές τη Σαρλότ Ράμπλινγκ και τον Φρεντ Αστέρ.

Το 1978 εξελέγη μέλος της Γαλλικής Ακαδημίας ως αναγνώριση του έργου του, αντικαθιστώντας τον Ζαν Ροστάν που είχε πεθάνει.

ΤΟ πρώτο μυθιστόρημά του, «Αντίο στη Σίλα», το εξέδωσε σε ηλικία 25 ετών, ενώ την τελευταία συλλογή με διηγήματα την εξέδωσε το 2013 και με τίτλο «Με ελαφρότητα» (A la légère)

Ο Ντεόν και η Ελλάδα

Ο Μισέλ Ντεόν ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα μαζί με τη γυναίκα του το 1960, και μαγεμένοι από τα ελληνικά νησιά αποφάσισαν να εγκατασταθούν στις Σπέτσες.

«Δεν ξέρω άλλους από τους Έλληνες, δε ξέρω άλλον χαρακτήρα από τον δικό τους, που να σε κάνει να περνάς με τέτοια προθυμία από το μαύρο στο ρόδινο», έγραφε. «Αναλογίζομαι με λύπη τη διαφθορά που τους φέρνουμε», συνέχιζε αναφερόμενος στην επέλαση του τουρισμό στη χώρα μας.