Πέθανε ο Λευτέρης Καπώνης

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πέθανε ο Λευτέρης Καπώνης / 36 View / 01/06/2017

Πέθανε ο γνωστός συγγραφέας και σεναριογράφος Λευτέρης Καπώνης γεννημένος στο Μεσολόγγι το 1947.

Άνθρωπος της Αριστεράς με βαθιά γνώση στο έργο του Κορνηλίου Καστοριάδη, ο Λ.Καπώνης ήταν σεναριογράφος σε γνωστές σειρές της ελληνικής τηλεόρασης όπως «…και οι παντρεμένοι έχουν ψυχή», «Τζιβαέρι», «Άφρικα» και «Ελλάς το μεγαλείο σου».

Ο Λ.Καπώνης αρθρογραφούσε μέχρι τον Νοέμβριο του 2016 στην Αυγή.

Άνθρωπος με πολύ χιούμορ και ευρεία μόρφωση, σπούδασε στη Νομική σχολή του ΑΠΘ και ήταν παντρεμένος με την συγγραφέα Ελένη Ηλιάδου, με την οποία είχαν δύο κόρες.

Η κηδεία του θα γίνει το Σάββατο στις 12:00 στο νεκροταφείο της Νέας Μάκρης.

Ο Πάνος Σκουρολιάκος για τον Λευτέρη Καπώνη

Αποχαιρετάμε τον σπουδαίο αγωνιστή της δημοκρατίας και άνθρωπο του πολιτισμού, τον σεναριογράφο Λευτέρη Καπώνη. Έναν από τους πολλούς γενναίους που αντιστάθηκαν με τη δράση του και τα κείμενα του στη χούντα των συνταγματαρχών. Που συνελήφθη για τη δράση του από το φασιστικό καθεστώς, καταδικάστηκε από το έκτακτο στρατοδικείο και εκτοπίσθηκε για δυόμιση χρόνια. Ο Λευτέρης στη συνέχεια αφιερώθηκε στην συγγραφή σεναρίων και δημιούργησε δεκάδες επιτυχίες (« Και οι παντρεμένοι έχουν ψυχή», κ.α. ). Τα τελευταία χρόνια όλοι θυμόμαστε τα κοφτερά και άκρως ενδιαφέροντα κείμενα του στη εφημερίδα μας, την Αυγή. Ο σύντροφος Λευτέρης είχε πολλά να δώσει ακόμα. Δυστυχώς, η ασθένεια ανέστειλε την δραστηριότητα του και τέλος τον πήρε από κοντά μας. Θα τον θυμόμαστε πάντα για την αριστερή του επιμονή στα θεωρητικά του κείμενα, αλλά και στην πράξη, για το αστείρευτο χιούμορ και την καλή του διάθεση για την ζωή, ακόμα και στις δύσκολες συνθήκες της δικής του ζωής.

πηγή: left.gr