Λυρικότητα στην βραδιά αφιερωμένη στον Δ. Καβράκο

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Λυρικότητα στην βραδιά αφιερωμένη στον Δ. Καβράκο / 24 View / 02/02/2018

Η αίθουσα «Δημήτρης Καβράκος» του Πνευματικού Κέντρου Τρικάλων γέμισε ασφυκτικά το βράδυ του Σαββάτου. Τα Τρίκαλα τίμησαν ένα άξιο τέκνο τους, έναν από τους πιο σημαντικούς λυρικούς τραγουδιστές της εποχής μας, τον Δημήτρη Καβράκο.

Ο Δήμος Τρικκαίων ονόμασε την αίθουσα συναυλιών του Πνευματικού Κέντρου σε αίθουσα «Δημήτρης Καβράκος», τιμώντας έτσι εν ζωή έναν λυρικό τραγουδιστή που εμφανίστηκε στα μεγαλύτερα θέατρο του κόσμου όλου.

Υπό τους ήχους της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ, υπό τη Διεύθυνση του Μιχάλη Οικονόμου μεγάλοι, διεθνούς φήμης λυρικοί τραγουδιστές όπως η Μυρτώ Παπαθανασίου, ο Δημήτρης Πλατανιάς, ο Χριστόφορος Σταμπόγλης και βέβαια ο Δημήτρης Καβράκος ερμήνευσαν αποσπάσματα από γνωστές όπερες, όπως «Ντον Τζιοβάνι», «Ο κουρέας της Σεβίλλης», «Κάρμεν», «Τραβιάτα», κ.α.

Νέοι σε ηλικία λυρικοί τραγουδιστές όπως η Μαρία Ζώη, η Ματίνα Τσαρουχά, ο Αντώνης Κορδοπάτης ερμήνευσαν πρελούδια και αποσπάσματα από όπερες, τιμώντας με την σειρά τους τον Δημήτρη Καβράκο.

Τρικαλινοί κάθε ηλικίας, ακόμη και όρθιοι απόλαυσαν τη μαγεία, τη λυρικότητα και την αρμονία της κλασσικής μουσικής και συγκινήθηκαν με τη συγκίνηση του μεγάλου λυρικού τραγουδιστή, που η γενέτειρά του τον τίμησε εν ζωή.

Στο τέλος της βραδιάς όπερας δημοτικοί σύμβουλοι και ο δήμαρχος απένειμαν τιμητικές πλακέτες σε όλους τους λυρικούς καλλιτέχνες καθώς και στον καλλιτεχνικό διευθυντή των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ κ. Συμεωνίδη, στον μαέστρο της Εθνικής Συμφωνικής κ. Οικονόμου και βέβαια, στον Δημήτρη Καβράκο. Το κοινό καταχειροκρότησε τους καλλιτέχνες με εμφανή συγκίνηση.

πηγή: ΕΡΤ