Αντίο στον Αντρέα Καμιλιέρι, τον «πατέρα» του «Επιθεωρητή Μονταλμπάνο»

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αντίο στον Αντρέα Καμιλιέρι, τον «πατέρα» του «Επιθεωρητή Μονταλμπάνο» / 5 View / 17/07/2019

Πέθανε σήμερα, στα 93 του χρόνια, ο Αντρέα Καμιλιέρι, ο Ιταλός συγγραφέας που έγινε διάσημος κυρίως για τον «Επιθεωρητή Μονταλμπάνο».

Ο σπουδαίος συγγραφέας κατέληξε σε νοσοκομείο της Ρώμης, όπου νοσηλευόταν απ’ τον Ιούνιο έπειτα από καρδιακό επεισόδιο, σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

«Αν μπορούσα θα ήθελα να τελειώσει η καριέρα μου όντας καθισμένος σε μια πλατεία και να αφηγούμαι ιστορίες», έλεγε σε όποιον τον ρωτούσε πώς και στα 93 του δεν είχε ακόμα αποφασίσει να αποσυρθεί.

Ο Καμιλιέρι πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του εργαζόμενος ως θεατρικός σκηνοθέτης, σεναριογράφος και καθηγητής και γνώρισε την επιτυχία μετά τα 60 του.

Έγραψε περισσότερα από 100 βιβλία αλλά η μεγάλη επιτυχία ήρθε το 1994 όταν έγραψε «Το σχήμα του νερού», το πρώτο του βιβλίο με πρωταγωνιστή τον διάσημο Σικελό ντετέκτιβ, τον Μονταλμπάνο.

Τα βιβλία του με ήρωα τον Μονταλμπάνο έχουν πολλές φορές βρεθεί στην λίστα των μπεστ σέλερ στην Ιταλία, έχουν μεταφραστεί σε 32 γλώσσες και έχουν εμπνεύσει την τηλεοπτική σειρά που προβάλλει η Rai αλλά και παγκόσμια τηλεοπτικά δίκτυα.

Ο Καμιλιέρι δημοσίευσε το 30ο βιβλίο με ήρωα τον Μονταλμπάνο το 2018.

πηγή: efsyn.gr