Έκθεση Μουσείου Πιερίδη – “Μαίρη Χριστοφίδη – Επιστροφή στην Κύπρο”

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Έκθεση Μουσείου Πιερίδη – “Μαίρη Χριστοφίδη – Επιστροφή στην Κύπρο” / 19 View / 06/12/2017

Το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017, στις 19:00, ο Πρέσβυς της Ελλάδας στην Κύπρο, κ. Ηλίας Φωτόπουλος, θα εγκαινιάσει την έκθεση φωτογραφίας της Μαίρης Χριστοφίδη «Επιστροφή στην Κύπρο», στο Μουσείο Πιερίδη – Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου, Ζήνωνος Κιτιέως 4, Λάρνακα. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Πιερίδη κ. Δημήτρης Πιερίδης.

Εξήντα ευφάνταστες και αντιπροσωπευτικές φωτογραφίες της Μαίρης Χριστοφίδη φανερώνουν την εμμονή της για την προσέγγιση της πραγματικότητας, αυτού του κόσμου του μικρού, του μέγα. Μυήθηκε στα μυστικά της φωτογραφικής τέχνης από τον Πλάτωνα Ριβέλλη και αδιάλειπτα, εδώ και περίπου εικοσιπέντε χρόνια, αποκαλύπτει το δικό της βλέμμα μέσα από ασπρόμαυρες και συγκριτικά λιγότερες έγχρωμες φωτογραφίες, σαν να τηρεί προσεχτικά ένα ιδιότυπο ημερολόγιο. Η ίδια εξάλλου από το 1997 έως σήμερα σπάνια αποχωρίζεται τη φωτογραφική της μηχανή αποτυπώνοντας με περισσότερες από 10.000 λήψεις, έως τώρα, τη δική της αλήθεια.