Το Διοικητικό Πρωτοδικείο αποφασίζει την επικύρωση ή όχι της παράτασης κράτησης των 8 Τούρκων

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Το Διοικητικό Πρωτοδικείο αποφασίζει την επικύρωση ή όχι της παράτασης κράτησης των 8 Τούρκων / 12 View / 30/01/2017

Η επικύρωση ή όχι της παράτασης της κράτησης επί τρίμηνο των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών, μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου να μην εκδοθούν στην Τουρκία, εξετάζεται σήμερα αυτεπάγγελτα στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΜΠΕ, οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί προσήχθησαν στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, και κεκλεισμένων των θυρών, μέσω των συνηγόρων τους, προέβαλαν τις αντιρρήσεις τους, ενώπιον της προέδρου υπηρεσίας, για την παράταση της κράτησής τους, εν αναμονή της απόφασης για τη χορήγηση ασύλου ή όχι.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, οι αξιωματικοί υποστήριξαν ότι δεν ήθελαν να παραμείνουν κρατούμενοι και ζήτησαν να αφεθούν ελεύθεροι. «Δεν θεωρούμε ότι ένας αθώος θα πρέπει να παραμένει έστω και μία ημέρα κρατούμενος», ανέφεραν οι Τούρκοι στρατιωτικοί, κατά τις πληροφορίες,

Πάντως, δεν αναμένεται το Διοικητικό Πρωτοδικείο να εκδώσει σήμερα απόφαση, αλλά θα επιφυλαχθεί να την εκδώσει μέσα στις επόμενες μέρες, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ.

Σημειώνεται, ότι η Διεύθυνση Αλλοδαπών της ΓΑΔΑ παρέτεινε την κράτηση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών για λόγους δημόσιας τάξης και εθνικής ασφάλειας.