Τη συμμετοχή Ολάντ στη «Σύνοδο της Νότιας Ευρώπης» ανακοίνωσε το Παρίσι

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Τη συμμετοχή Ολάντ στη «Σύνοδο της Νότιας Ευρώπης» ανακοίνωσε το Παρίσι / 21 View / 22/08/2016

Τη συμμετοχή του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ στη «Σύνοδο της Νότιας Ευρώπης», που έχει συγκαλέσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην Αθήνα για τον Σεπτέμβριο, ανακοίνωσε επισήμως το Παρίσι.

«Θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου μια σύνοδος της Νότιας Ευρώπης, η οποία έχει προταθεί από τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και την οποία ο Φρανσουά Ολάντ αποδέχθηκε» δήλωσε ο Γάλλος κυβερνητικός εκπρόσωπος Στεφάν Λε Φολ.

Ελληνική κυβερνητική πηγή είχε δηλώσει στις αρχές Αυγούστου στο Γαλλικό Πρακτορείο πως η Ελλάδα ετοιμάζει μια σύνοδο κορυφής των χωρών της νότιας Ευρώπης για να συζητηθούν τα οικονομικά και τα μεταναστευτικά προβλήματα. Η σύνοδος αυτή αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 9 Σεπτεμβρίου. Έχουν προσκληθεί η Κύπρος, η Γαλλία, η Μάλτα, η Ιταλία, η Πορτογαλία και η Ισπανία.

Ο Αλέξης Τσίπρας ζητάει μια οικονομική πολιτική στραμμένη προς την ανάπτυξη και λιγότερη λιτότητα στη διαχείριση των δημόσιων δαπανών.